Studielön sjuksköterskestudenter T6 intensivvårdsavd. för nyfödda barn 95F

Sista ansökningsdag 2024-08-31
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS424/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Intensivvårdsavdelningen för nyfödda bedriver högspecialiserad intensivvård, intermediärvård samt nyföddhetskirurgi för regionens minsta och/eller sjukaste nyfödda barn. Vi arbetar med barnet och dess familj i fokus.

Möjlighet att ansöka om studielön

Är du sjuksköterskestudent och intresserad av att jobba med sjuka barn och deras familjer när du har slutfört din utbildning och tagit examen som sjuksköterska?

Vi erbjuder dig som påbörjar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet och som väljer att påbörja din karriär hos oss efter avslutade studier, möjligheten att ansöka om studielön under din sista termin (termin 6).

Ditt uppdrag

Som nyexaminerad sjuksköterska på 95F arbetar du initialt på vår intermediärvårdsdel. Där vårdas de barn som trots stort vårdbehov är stabila nog att vårdas på enkelrum tillsammans med sin familj. Du arbetar i team tillsammans med andra sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Arbetsuppgifterna är varierande med observationer och omvårdnad av barn, samarbete med föräldrar och sedvanliga sjuksköterskeuppgifter. Vi lägger stort fokus på att arbeta familjecentrerat där målet är att inkludera föräldrarna i barnets vård. En stor del av vår verksamhet är oplanerad vilket medför att arbetet både är omväxlande och utmanande.

Väx in i rollen

När du börjar hos oss får du en individuell inskolning. Ibland känns steget mellan utbildning och arbetsliv stort och för att du ska få möjlighet att växa in i din nya roll så kommer du under ditt första år hos oss på Akademiska sjukhuset bli en del av vårt kliniska utvecklingsår (KUÅ).

KUÅ är en obligatorisk yrkesintroduktion för dig som är nyexaminerad sjuksköterska och anställd i Region Uppsala. Yrkesintroduktionen syftar till att du får vässa dina kliniska färdigheter, nätverka med andra nyutexaminerade kollegor och ha reflektionstid tillsammans med erfarna sjuksköterskor. Läs mer om Kliniskt utvecklingsår | Akademiska

Du erbjuds ett meningsfullt och givande arbete, där du möter familjer i många olika situationer. Du kommer att vara en del i ett team som stöttar och hjälper varandra, samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Som nyanställd hos oss får du ett personligt anpassat introduktionsprogram. Därefter finns alltid erfarna kollegor på plats för att stödja dig i din fortsatta utveckling. 

Din kompetens

Du är sjuksköterskestudent som påbörjar termin 6. Du är intresserad av barnsjukvård och vill börja din karriär hos oss på intensivvårdsavdelningen för nyfödda vid Akademiska barnsjukhuset. Som person är du ansvarstagande och motiverad i ditt arbete, har ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt samt god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning som omvårdnadsassistent under T6. Vid inlämnande av legitimation görs anställningen om till en tillsvidareanställning som sjuksköterska. 
Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Du förbinder dig till att jobba 12 månader hos oss efter genomförd examen. Det finns möjlighet att under studietiden jobba som omvårdnadsassistent, men det är inget krav. Din nya tjänst kommer, om inget annat avtalas, innebära heltidsarbete med rotation dag, kväll, natt och helg i en attraktiv poängmodell. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Marianne Kjellgren, biträdande avdelningschef marianne.kjellgren@akademiska.se, 018–6172743
Ingrid Hassis, inskolnings- och utbildningsansvarig sjuksköterska ingrid.hassis@akademiska.se, 018–6112815
Fackliga kontaktperson Vårdförbundet Emma Ivarsson 018-611 59 50

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.