Sambandsansvarig till Ambulanssjukvården Region Uppsala

Sista ansökningsdag 2024-08-04
Arbetsplats Verksamhetsområde ambulans och akutsjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS799/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Ambulanssjukvården i region Uppsala består av fyra ambulansstationer, Uppsala, Enköping, Tierp och Östhammar med 18 ambulanser dagtid och ca 220 anställda. Vården bedrivs dygnet runt, årets alla dagar.

Verksamheten leds via staben som är placerad i Uppsala och som arbetar tillsammans med avdelningscheferna för respektive ambulansstation. Inom staben arbetar biträdande verksamhetschef, sektionschef, ambulansöverläkaren, administrativt stöd, tekniskt ansvariga, verksamhetsutvecklare samt utbildningssjuksköterska. Ambulanssjukvården i Region Uppsala har verksamhetsspecifik teknik/IT-system både i våra ambulanser samt på våra ambulansstationer. Dess huvudsakliga syfte är att förse Ambulanssjukvården med förutsättningar att kunna ge befolkningen den högsta möjliga servicenivån gällande prehospital akutsjukvård. Flera av dessa IT-system har gränssnitt mot andra IT-system inom regionen. Exempel på denna teknik/IT-system är sambandssystem för operativ kommunikation och samverkan där Rakel, idag, är det dominerande IT-systemet. I våra ambulanser finns IT-system för uppdragsinformation, resursens status och position samt navigeringsstöd. Ett annat IT-system omhändertar behovet av journalföring/dokumentation, monitorering av patientens vitalparametrar samt ger möjlighet till telemedicin där patientdata kan göras tillgängligt för resurser på Akademiska sjukhuset och på så sätt optimera vårdkedjan för patienten.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag är att svara för installation och konfiguration av hård- och mjukvara, systemförvaltning samt deltagande i utvecklingsprojekt. Du ansvarar för den tekniska förvaltningen av Rakel inom ambulanssjukvården i Region Uppsala. Du hanterar beställningar och programmering av enheter, samordnar och leder förvaltningen av enheter, samt ansvarar för register över enheter och abonnemang. Viss support ingår vilken ges via telefon, över nätet eller på plats på ambulansstationerna. Supporten omfattar primärt mjukvara med kan även innefatta hårdvara). Du kommer samarbeta med såväl lokal IT, Regionens IT organisation som externa leverantörer och samarbetsorganisationer.

Kvalifikationer

Erfarenhet ifrån arbete med liknande arbetsuppgifter, IT-miljöer och verksamhet samt specifik erfarenhet av programmering och underhåll av Rakel är meriterande. Arbetet kräver både lyhördhet och förmåga att arbeta självständigt. Din kommunikativa förmåga är god och du kommunicerar obehindrad på både svenska och engelska, tal så väl som skrift. Rollen passar dig som trivs med omväxlande operativt och strategiskt arbete. Dina personliga och interpersonella egenskaper väger också tungt. Du är en kommunikativ person med gott ordningssinne, är idérik, gillar utveckling och trivs i samarbete med andra, såväl kollegor som externa aktörer. Dessutom tar du ansvar och håller helheten såväl som detaljerna i fokus. Din självmotivation och integritet är hög, och du håller både dig själv och andra ansvariga. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då arbetet innehåller resor.

Vill du veta mer?

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta:
Hans Blomberg, biträdande verksamhetschef 018-611 31 14
David Amour, sektionschef 018-611 09 11 
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.