Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Bitr. kvalitetssamordnare inom klinisk immunologi och transfusionsmedicin
Beskrivning av tjänsten
Vår verksamhet
Klinisk immunologi- och transfusionsmedicin är en sektion vid Akademiska laboratoriet som tillhandahåller dygnet runt laboratorieservice och medicinsk kompetens inför blodtransfusioner och cellterapi samt förberedelser inför organtransplantationer. Forskning och utveckling bedriver vi i samarbete med Uppsala universitet. Vår verksamhet består av två specialområden: Klinisk immunologi (autoimmunitet och allergi och cellulär immunologi) och Transfusionsmedicin (hemoterapi inkl. blodgivning, och Immunhematologi).
Verksamheten inom Akademiska laboratoriet är ackrediterad av Swedac enligt ISO 15189. Vår sektion bedriver blodverksamhet och det finns en vävnadsinrättning som hanterar humana celler och vävnader, båda vilka har särskilda krav i föreskrifter från både Socialstyrelsen och Läkemedelsverket. Vi har även ackrediteringar enligt branschspecifika standarder (EFI och Jacie).
Ditt uppdrag
I rollen som biträdande kvalitetssamordnare kommer du arbeta med att utveckla och stärka vårt kvalitetssystem, samt medverka och leda förbättrings- och förändringsarbeten tillsammans med kvalitetssamordnaren på sektionen och med övriga kvalitetssamordnare inom Akademiska laboratoriet. Arbetsuppgifterna är av varierande art, allt från tolkning av myndighetskrav, utföra interna och externa revisioner till att utbilda och stödja organisationen i kvalitetsrelaterade frågor, allt enligt kraven i ovan angivna standarder och föreskrifter. Vår ambition är att ständigt förbättras, så du förutsätts trivas i förändrings- och förbättringsarbete.
Arbetsuppgifterna består bland annat av att:
- Medverka vid implementering och vidareutveckling av kvalitetsledningssystem inom Akademiska laboratoriet
- Delta vid myndighetsinspektioner och audits
- Samordna svar på rapporter från interna och externa inspektioner, samt att säkerställa och följa upp att åtgärder implementeras inom utsatt tid
- Utarbeta, granska och kvalitetsgodkänna instruktioner och andra dokument
- Utbilda inom kvalitetsledningssystem och kvalitetsområdet
Dina kvalifikationer
Du är biomedicinsk analytiker eller har motsvarande akademisk naturvetenskaplig utbildning. Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med och inom kvalitetsledningssystem och standarder samt god kännedom om hälso- och sjukvård. Du har erfarenhet av GMP och/eller ISO15189. Meriterande är erfarenhet från immunologisk och transfusionsmedicinsk verksamhet. Du har god datavana då administration sker med digitala verktyg. Du måste även kunna uttrycka dig väl i svenska, både tal och skrift och ha goda språkkunskaper i engelska.
Din kompetens
Som person är du ansvarstagande, analytisk, noggrann och har förmågan att prioritera, göra bedömningar och fatta beslut. Du är proaktiv, tar initiativ och du är också en god pedagog som arbetar med att integrera kvalitetssystemet som en naturlig del av verksamheten på ett smidigt och effektivt sätt. Vidare kommunicerar du på ett öppet och ärligt sätt, är lyhörd och har förmåga att skapa goda relationer. Du har bra arbetskapacitet och energi samt brinner för förbättringsarbete med kvalitet i fokus. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Jobbet ställer höga krav på självständigt arbete men samtidigt i samråd med alla parter.
Vi erbjuder
Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enlig överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbetet bedrivs dagtid.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.
Vill du veta mer?
Bitr. verksamhetschef Emma Wilhelmsson tel 018-617 52 19 e-post: emma.watz@akademiska.se
Fackliga kontaktpersoner, nås via växeln 018-611 00 00
Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.
Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om Akademiska sjukhuset
Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.
Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.