Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Psykolog till vuxenteamet
Beskrivning av tjänsten
Vill du vara med och skapa möjligheter tillsammans med oss?
Habiliteringens enhet för autism har fått möjlighet att utöka med en psykologtjänst i vuxenteamet! Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med start efter överenskommelse.
Hos oss får du:
- arbeta med en spännande och dynamisk målgrupp
- stora möjligheter till vidareutbildning
- lära av och utvecklas tillsammans med andra professioner i teamet
- lägga upp dina arbetsprocesser och planera din arbetsdag självständigt
- stort stöd och nära samarbete med kollegorna i enheten
- en egen mentor under det första anställningsåret
- en arbetsplats som präglas av utveckling och kvalitet med en egen kvalitetsorganisation
- en arbetsplats där din kompetens tas tillvara, inte bara i patientarbetet, utan också i samarbetet med teamkollegorna och genom internutbildningar
- en arbetsplats där det är lätt att kombinera arbetet med privat- och familjeliv.
Region Uppsala och Nära vård och hälsa har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.
Ditt uppdrag
I ditt arbete kommer du att få arbeta med en mångskiftande patientgrupp och med en bred uppsättning arbetsuppgifter där fokus ligger på ett nätverksbaserat synsätt. Behandlingsarbetet är grundat i beteendeterapi. Du kommer att ingå i en tvärprofessionell enhet som arbetar med målgruppen autism i syfte att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv. I teamet ingår arbetsterapeut, psykolog och kurator. Som psykolog hos oss fyller du en viktig roll genom att bidra med psykologisk kompetens i det teambaserade behandlingsarbetet. Insatserna ges individuellt och i grupp till patienter och deras nätverk och består framför allt av att öka medvetenhet om behov vid autism och att lära ut strategier för att möta behoven.
I arbetsuppgifterna ingår
- Psykoedukation
- Kartläggning och behandling vid beteenden som utmanar
- Kvalificerade bedömningar av hur ökad förståelse och autismanpassningar kan förbättra sekundär symtombild
- Psykologisk behandling med fokus på funktionsnedsättning som leder till olika svårigheter
- Gruppbehandling så som diagnoskunskap, stresshantering och social färdighetsträning
- Samarbete med vårdgrannar på olika vårdnivåer gällande komorbida tillstånd
- Samarbete med vårdgrannar och olika myndigheter
- Neuropsykiatriska utredningar med frågeställning autism, ADHD och IF
- Att i olika forum förmedla kunskap om funktionsnedsättningen och dess konsekvenser.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med psykologkollegor i samma team. Ni ingår tillsammans med övriga psykologer på enheten för autism i en större psykologgrupp som utgörs av ca 12 psykologer, genom vilken det finns goda möjligheter till samarbete och kollegialt utbyte.
Du kommer att ingå i en handledningsgrupp för psykologer från olika enheter inom habiliteringen, vilket är ett uppskattat sätt att få breddning i sin kompetens. Handledningen ges en gång per månad med extern erfaren handledare med beteendeterapeutisk kompetens.
Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Tidigare erfarenhet av arbete med personer med autism ser vi som meriterande. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs och har erfarenhet av att arbeta i team, men även att du har förmåga till självständigt arbete.
Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en god pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor.
Vår verksamhet
Habiliteringen i Uppsala län tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och har i många år varit en ”habilitering i framkant”. Vi är en specialiserad verksamhet och har vår spetskompetens inom autism, intellektuell funktionsnedsättning och olika former av medfödda rörelsenedsättningar och vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Vi arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser. Våra tvärprofessionella team finns i Enköping, Tierp, Uppsala och Östhammar.
Verksamheten präglas av utveckling och ett evidensbaserat arbetssätt och du får ett stimulerande och varierat arbete. Kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte sker kontinuerligt inom habiliteringens egna verksamhet. Varje profession har dessutom regelbundna träffar för att säkerställa likvärdig kompetens inom länets olika enheter. Inom förvaltningen finns en forsknings- och utvecklingsavdelning, med syfte att stimulera och stödja utvecklingsarbete.
Vill du veta mer?
För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Sara Rydqvist, sara.rydqvist@regionuppsala.se
Du kan även kontakta representanter från din fackliga organisation via Region Uppsalas växel på telefon: 018-611 00 00.
Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.
Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV samt relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Skicka gärna in din ansökan redan idag eftersom intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Vi vill ha din ansökan senast 11 november 2024.
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.
Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om Nära vård och hälsa
Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.