Överläkare/ Specialistläkare radiologi

Sista ansökningsdag 2021-10-31
Arbetsplats Röntgenavdelningen
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE83/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Röntgenavdelningen består av knappt 40 medarbetare varav 7 röntgenläkare. Vi genomför totalt cirka 38 000 undersökningar per år inom CT, MR, ultraljud, konventionell radiologi (inkl. genomlysning o intervention i mycket begränsad omfattning).  Röntgenavdelningen har moderniserats med uppgradering av konventionell röntgen 2016. Under 2018 uppgraderades CT och under 2019 MR. Vi servar Enköpingsområdet med allmänradiologi samt stödjer Akademiska sjukhuset med specialiserade undersökningar åt hela Region Uppsala. 

Ditt uppdrag

Som röntgenläkare arbetar du framförallt med ultraljud, CT, MRT och konventionell radiologi. Du ingår i jourverksamheten. Idag utförs 2 arbetsdagar i veckan via fjärrgranskning från hemmet. Vi har tidsbokade patienter dag- och kvällstid, drop in varje vardag, samt akutverksamhet dygnet runt. Jourarbetet för dig som röntgenläkare utförs huvudsakligen från hemarbetsstation till kl. 22.30. Därefter tar röntgenprimärjouren på Akademiska över granskning och prioritering. Enstaka besök på röntgenavdelningen för ultraljud görs på helgdagar vid beredskap.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom radiologi med erfarenhet i yrket. MR-kompetens är meriterande, men inte ett krav. Vid tillsättningen kommer vi att lägga stort vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning. Tillträde och sysselsättningsgrad efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta
Verksamhetschef Lars Eliasson 0171-41 80 90
Facklig representant UAL, Ola Ljung 0171-41 80 94

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga legitimationsbevis, specialistbevis och examensbevis i din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping har cirka 550 medarbetare och är en del av Region Uppsala. Enköping har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vi arbetar för mångfald och jämställdhet och hela sjukhuset är HBTQ- certifierat. Vi är ett hälsofrämjande sjukhus och arbetar aktivt med att ständigt utveckla verksamheten.