Intensivvårdssjuksköterska

Sista ansökningsdag 2021-11-01
Arbetsplats Intermediärvårdsavdelningen
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE106/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Intermediärvårdsavdelningen (IMA) tillhör verksamhetsområde AN/OP/IMA sedan september 2020. Avdelningen har 6 vårdplatser som i dagsläget är tilldelade patienter som är i behov av IMA/IVA och Postop vård. Till vår avdelning kommer majoriteten av patienterna direkt från akuten. Vi vårdar även postoperativa patienter samt avdelningspatienter som kräver en högre vårdnivå, och har ett ökat övervakningsbehov. Vi har emellanåt höga flöden och stor omsättning av patienter. På avdelningen vårdas patienter med sviktande organfunktion. Exempel på sjukdomstillstånd är bland annat respiratorisk insufficiens, ketoacidos, kramper, lungembolier, intoxikationer, pneumothorax och sepsis. På avdelningen utförs även elkonverteringar några dagar/vecka. Avdelningsspecifika behandlingar är bland annat NIV, Optiflow samt även patienter som av medicinska skäl behöver intensivvårdas i respirator. Alla vårdplatser är utrustade med övervakningsmonitorer. Vi som arbetar här är en blandning av väldigt erfarna sjuksköterskor och undersköterskor, samt några yngre och nyare kollegor. Vi är en liten personalgrupp på cirka 27 medarbetare, vilket gör vår avdelning till en personlig och trevlig arbetsplats.

Ditt uppdrag

I dina arbetsuppgifter ingår övervakning, omvårdnad och behandling av organsvikt hos patienter med behov av intensivvård/intermediärvård, eller patienter som har ett ökat vårdbehov, som inte kan tillgodoses på vårdavdelning. Du arbetar i vårdpar tillsammans med en undersköterska. Bemanning av sjukhusets akutsökarfunktion i samarbete med anestesiolog ingår. Akutsökaren bemannas dygnet runt av intensivvårdssjuksköterska. Funktionen består av att bistå akutmottagningen vid larm, hjärtstopp på avdelning/mottagning, vara behjälplig med blodprovstagning och inläggning av perifier venkateter på avdelning/mottagning, samt vårda intuberad patient under ambulanstransport.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom intensivvård. Du har erfarenhet av arbete som intensivvårdssjuksköterska och god kompetens inom området. Meriterande är erfarenhet av arbete med svårt sjuka patienter och deras anhöriga, då vi lägger stor vikt vid omvårdnad och bemötande. Du har ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt och god samarbetsförmåga.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Vi erbjuder

Tjänsten är tillsvidare, heltid, dag eller rotation dag/natt, med tillträde enligt överenskommelse. Vi har en arbetstidsmodell/schemamodell med arbetstidsförkortning som är fördelaktig.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Sara Stenhäll 072-2030748
Företrädare för Vårdförbundet nås via växeln 0171-41 80 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga gärna examensbetyg och legitimation i din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

 Lasarettet i Enköping har cirka 550 medarbetare och är en del av Region Uppsala. Enköping har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vi arbetar för mångfald och jämställdhet och hela sjukhuset är HBTQ- certifierat. Vi är ett hälsofrämjande sjukhus och arbetar aktivt med att ständigt utveckla verksamheten.