Avdelningschef till lasarettsanslutna hemsjukvården (LAH)

Sista ansökningsdag 2022-07-17
Arbetsplats Verksamhetsområde medicin
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE74/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Den lasarettsanslutna hemsjukvården (LAH) bedriver specialiserad hemsjukvård inom områdena palliativ och medicinsk vård. Vårt uppdrag är att vårda våra patienter i hemmet, men vid behov även på sjukhuset och då på vår egen LAH-avdelning. Verksamheten har ett integrerat arbetssätt - sjuksköterskan ska kunna följa sin patient oavsett vårdform. Verksamheten bedrivs dygnet runt. Vi arbetar för en hel vårdkedja för att skapa trygghet åt våra anslutna patienter. Vården ställer stora krav på helhetssyn, kontinuitet och samverkan vilket vi uppnår genom att arbeta i team. Vi är ca 35 medarbetare och har ett väldigt fint klimat i arbetsgruppen.

Ditt uppdrag

I din roll som chef och ledare har du det yttersta ansvaret för personal, kompetensförsörjning, ekonomi och vård. Personalgruppen består av sjuksköterskor och undersköterskor. Då vi arbetar i multiprofessionellt team är även fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och läkare en stor del av verksamheten. Du har ett samlat ansvar för att verksamheten har rätt resurser och rätt kompetens på plats för att fullgöra sitt uppdrag. Härigenom ansvarar du för att verksamheten kan nå sina samlade mål. Uppdraget som avdelningschef innebär ett nära samarbete även med länets kommuner samt övriga chefer och ledare inom och utanför verksamhetsområdet.

Inom verksamheten finns teamledare med ansvar att leda och fördela det dagliga arbetet. Du ansvarar för att verksamheten vilar på riktlinjer och rutiner baserade på vetenskaplig grund och säkerställer en god och patientsäker vård och behandling. Som avdelningschef hos oss deltar du i verksamhetsområde medicins ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer

Vi söker sig som är legitimerad sjuksköterska eller har annan relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Tidigare chefserfarenhet inom offentlig sektor samt erfarenhet inom specialiserad hemsjukvård är meriterande.

Din kompetens

Som person är du handlingskraftig, lyhörd, empatisk och bra på att samarbeta. Du är tydlig och konsekvent i ditt sätt att leda, du ser och tar tillvara alla medarbetares kompetens och ditt ledarskap präglas av öppen och rak kommunikation. Du tar ansvar och driver verksamheten framåt, för att tillsammans med dina medarbetare nå resultat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande som avdelningschef och en tillsvidareanställning inom din grundprofession. Tjänsten är 100% dagtid, måndag-fredag. Lön och tillträdesdag enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vårdchef Liz Gref tel. 0171-41 80 37
Facklig kontakt tel. 0171-41 81 01

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kan komma att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Vill du jobba på det lilla sjukhuset som kännetecknas av omtanke, samarbete och utveckling? Då är lasarettet i Enköping rätt för dig! På lasarettet bedrivs både akut och planerad vård och verksamheten omfattar medicin, kirurgi och radiologi. Ett gott bemötande av såväl kollegor som patienter är jätteviktigt för oss.

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 540 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Håbo och Enköpings kommun, tillsammans cirka 58 000 invånare. Omsättningen uppgår till cirka 300 Mkr.