Biträdande avdelningschef till operationsavdelningen i Enköping

Sista ansökningsdag 2022-08-21
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE79/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområdet anestesi-, operation – och intermediärvård (ANOPIMA) innefattar en anestesi- och operationsavdelning, inkluderande pre- och postoperativ avdelning, samt en intermediärvårdsavdelning om fem vårdplatser. På operationsavdelningen arbetar cirka 65 anestesi- och operationssjuksköterskor samt undersköterskor. Operationsverksamheten bedrivs på sju operationssalar. På enheten utförs cirka 4500 elektiva operationer per år fördelat på kirurgi, urologi, gynekologi samt ortopedi. Verksamheten pågår dagtid, måndag till fredag.

Ditt uppdrag

Som biträdande avdelningschef på operationsavdelningen kommer du att ha ett delegerat ansvar för en medarbetargrupp bestående av sjuksköterskor och/eller undersköterskor. Tillsammans med avdelningschef ansvarar du för att bedriva systematiskt arbete inom arbetsmiljö, kvalitet- och patientsäkerhet. Du medverkar vid rekrytering och lönesättning, arbetet innefattar även medarbetar- och lönesamtal, och du är delaktig i personalplaneringen.

Fokus i uppdraget ligger på en god och säker vård med hög kvalitet för våra patienter. Du bidrar till en god arbetsmiljö och ett arbetsklimat som ger förutsättningar för medarbetares delaktighet och ansvarstagande. Konstruktivt samarbete med övriga enheter inom verksamhetsområdet och andra kontaktytor är av stor vikt för uppdraget, och likaså intresse för arbete med patientflöden och logistik. Som biträdande avdelningschef är du direkt underställd avdelningschefen. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och har ett nära samarbete med övriga chefer.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistutbildad anestesi- eller operationssjuksköterska. Tidigare chefserfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av operationslogistik samt kvalitets- och utvecklingsarbete.

Din kompetens

Vi söker dig som har ett lugnt och metodiskt arbetssätt och förmåga att inspirera och tillvarata medarbetares kunskaper och initiativkraft. Du skapar engagemang och delaktighet genom att motivera och förse andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. Du har god förmåga att kommunicera, skapa engagemang, delaktighet och ett gott samarbetsklimat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% inom din grundprofession, med ett tidsbegränsat chefsförordnande som biträdande avdelningschef under 4 år. Lön och tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef: Maria Malm 0171- 41 73 54 alt. 070-254 62 57, maria.malm@regionuppsala.se
Fackliga kontaktpersoner: Anna Ahlin och Sara Eriksson, nås via växeln 0171-41 80 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan. Bifoga examens- och legitimationsbevis i din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 540 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Håbo och Enköpings kommun, tillsammans cirka 58 000 invånare. Omsättningen uppgår till cirka 300 Mkr.