Klinisk farmaceut inom Region Uppsala – placering på Lasarettet i Enköping

Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Läkemedel och farmaci, med ca 80 anställda, utgör Akademiska sjukhusets sjukhusapoteksfunktion och består av enheterna Läkemedelsförsörjningen, Läkemedelsberedningen, Avdelningsfarmaci och Klinisk farmaci. Inom enheten Klinisk farmaci arbetar idag ca 25 kliniska farmaceuter, på Akademiska sjukhuset och lasarettet i Enköping.

Ditt uppdrag

Du kommer att vara anställd på enheten Klinisk farmaci med placering på vårdavdelning på Lasarettet i Enköping. Dina huvuduppgifter kommer att vara att genomföra läkemedelsgenomgångar samt att vara ett kompetensstöd för läkare och övrig vårdpersonal. Du kommer att arbeta för ökad patientsäkerhet, kvalitet och kostnadseffektivitet inom läkemedelsområdet – i multiprofessionella team och alltid med patienten i centrum.

Dina kvalifikationer

Krav på behörighet är att du är legitimerad apotekare alternativt receptarie med magisterexamen samt har genomgått grundläggande kurser i klinisk farmaci. Erfarenhet av kliniskt arbete eller magisterexamen i klinisk farmaci är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Du är initiativrik och har patientens bästa i fokus.

Din kompetens

Du tar initiativ, planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt och strukturerat sätt och strävar alltid att nå de uppsatta målen. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra människor, är lyhörd och drivs av att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är stabil även vid hög arbetsbelastning, arbetar strukturerat och prioriterar rätt saker. I ditt bemötande är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående. Utöver detta är du engagerad och har förmågan och vilja att bidra till att fortsätta utveckla våra arbetssätt och rutiner.

Vi erbjuder

En tillsvidaretjänst med tillsättning 2022-10-01 eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Chef för klinisk farmaci Emelia Samuelsson 018-617 20 20
Biträdande chefsapotekare Ulrika Gillespie 0739-059263
Facklig företrädare: Catherine Duarte Martins 070-6115233

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Provanställning kan komma att tillämpas.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 540 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Håbo och Enköpings kommun, tillsammans cirka 58 000 invånare. Omsättningen uppgår till cirka 300 Mkr.