Biträdande avdelningschef till röntgenmottagningen

Sista ansökningsdag 2023-01-31
Arbetsplats Röntgenmottagningen
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE02/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Röntgenmottagningen består av drygt 30 medarbetare och genomför totalt cirka 40 000 undersökningar per år inom CT, MR, ultraljud och konventionell radiologi. Vi har tidsbokade patienter dag- och kvällstid samt akutverksamhet dygnet runt med beredskap i hemmet nattetid. Röntgenmottagningen har moderniserats i olika etapper för att säkra framtida behov och krav. Under 2016 gjordes en uppgradering av konventionell röntgen, under 2018 uppgraderades CT och under 2019 uppgraderades MR. Vi servar Enköpingsområdet med allmänradiologi samt stödjer Akademiska sjukhuset med specialiserade undersökningar åt hela Region Uppsala. 

Ditt uppdrag

Personal - Du har ett delegerat ansvar för en grupp medarbetare. Du medverkar i rekrytering och lönesättning. Du arbetar strategiskt med uppföljning av din personal och deras utveckling. Du arbetar kontinuerligt med arbetsmiljöarbetet och du är delaktig i personalplaneringen.

Verksamhet - Du är direkt underställd avdelningschefen och kommer att ingå i ledningsgruppen för verksamhetsområde radiologi. Här medverkar du i framtagningen av mottagningens mål och du är delaktig i att följa upp och utvärdera dessa. Du arbetar för att ge förutsättningar för personalen att vara med och utveckla verksamheten och patientvården. Du är delaktig i patientsäkerhetsarbetet på avdelningen.

Arbetsledning – Som biträdande avdelningschef är du med och leder och fördelar arbetat under dagen. Du ser till så att arbetet för röntgensjuksköterskor och undersköterskor flyter på. Du arbetar med patientflöden och logistik. Du handleder vid behov röntgensjuksköterskor och undersköterskor i omvårdnadsarbetet för dagen. Tillsammans med avdelningschef ansvarar du för att bemanningen är optimerad. Klinisk tjänstgöring på 50% ingår i tjänsten och helg- och kvällstjänstgöring/beredskap ingår i din schemalagda arbetstid.

Dina kvalifikationer

Vi söker sig som är legitimerad röntgensjuksköterska. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och efterfrågade egenskaper är ett gott ordningssinne, god kommunikativ förmåga, förmåga att skapa och upprätthålla rutiner och riktlinjer samt en god samarbetsförmåga.

Din kompetens

Du är trygg, har självinsikt samt har en förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du är tydlig i ditt ledarskap och tar tillvara på dina medarbetares idéer och visar uppskattning. I arbetet besitter du mod att agera efter din egen övertygelse. Du är lugn och kontrollerad under stress eller i pressade situationer och fokuserar på rätt saker. I tillägg noggrann och strävar efter att uppfylla mål och kvalitetsstandard. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och handlar i enlighet med av verksamheten fattade beslut, mål och riktlinjer. Samtidigt ser du helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. Du kommer att ges möjlighet till utveckling och fortlöpande utbildningar inom chef- och ledarskap.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning 100% som röntgensjuksköterska med ett tidsbegränsat chefsförordnande som biträdande avdelningschef på 50% samt klinisk tjänstgöring i professionen på 50%.

Lön och tillträde efter överenskommelse.

Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Om du har frågor om vår verksamhet eller tjänsten som avdelningschef är du välkommen att kontakta:
Lars Eliasson, överläkare radiologi, verksamhetschef radiologi 0171-41 80 90
Evelina Löfberg, röntgensjuksköterska, avdelningschef röntgenmottagningen 0171-41 80 99
Facklig företrädare nås via växeln 0171-41 80 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 540 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Håbo och Enköpings kommun, tillsammans cirka 58 000 invånare. Omsättningen uppgår till cirka 300 Mkr.