Fysioterapeut

Sista ansökningsdag 2023-06-30
Arbetsplats Verksamhetsområde medicin
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE54/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du arbeta på ett mindre sjukhus där nära samarbete, utveckling och stor omtanke om patienten är viktig? Till hösten öppnar vi fler medicinvårdplatser och söker därför ytterligare en fysioterapeutkollega till medicinteamet. 

Vår verksamhet

Rehabenheten består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer och logoped. Enhetens uppdrag omfattar yrkesgruppernas rehabiliterande och utredande insatser på lasarettets alla vårdavdelningar. Verksamheten innefattar såväl slutenvård som specialiserad öppenvård. Arbetsgruppen består idag av cirka 25 kollegor, några som är nya i sin profession och andra med längre erfarenhet i sin yrkesroll och i arbete inom regionen. Som ny medarbetare erbjuds du en individanpassad introduktion med möjlighet till en mentor för vägledning, trygghet och utveckling i din roll som fysioterapeut hos oss. 

På enheten värdesätter vi gott samarbete och arbetar i multiprofessionella team kring patienten. Omtanke, trygghet och arbetsglädje genomsyrar vår vardag såväl vid patientmöten som mellan kollegor. För att motivera våra patienter är professionellt bemötande en viktig del i vårt arbete och erbjuder alla medarbetare utbildning i motiverande samtal. Kompetensutveckling är något vi värdesätter inom vår verksamhet. 

Lasarettet i Enköping är ett hälsofrämjande sjukhus och satsar därför mycket på friskvård. Det innebär att du har ett friskvårdsbidrag på 2 500 kronor per år. Personalgym liksom ett flertal träningsaktiviteter finns tillgängligt på lasarettet.

Ditt uppdrag

Som fysioterapeut är ditt uppdrag att tillsammans med övriga kollegor arbeta personcentrerat utifrån patienternas individuella förutsättningar och behov. Du arbetar tillsammans med patienten för bästa möjliga rehabilitering, där målet är att uppnå optimal funktionsförmåga och livskvalité för patienten. Arbetsuppgifterna på medicinavdelningen kan bestå av funktionsbedömning, träning samt hjälpmedelsutprovning. Tillsammans med patienten har vi fokus på insatser som ger stöd inför trygg och säker hemgång.

För att trivas hos oss, ser vi att du uppskattar ett omväxlande arbete och vill arbeta i team. Du ser möjligheter framför hinder och tänker rehabiliterande framför att kompensera vid planering av åtgärder. Du är en engagerad och positiv kollega, som vill vara med och påverka och utveckla verksamheten. Du tycker att ett professionellt och trevligt bemötande kanske med en nypa humor är ett värdefullt verktyg för att skapa goda relationer till patienter och kollegor i teamet. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut. Har du tidigare erfarenhet av arbete som fysioterapeut är det något vi värdesätter men välkomnar även dig som är nyexaminerad. Som person ser du positivt på tillvaron, har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team samtidigt som du känner stort ansvar för din egen insats och våra patienter.  B-körkort krävs.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med möjlighet till att arbeta deltid. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta: 
Avdelningschef Mari Gammelgård 0171-41 81 32 mari.gammelgard@regionuppsala.se 
Yrkesföreträdare Maria Nordström, maria.c.nordstrom@regionuppsala.se
Facklig företrädare Alexander Sundström alexander.sundstrom@regionuppsala.se 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 580 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Enköpings kommun, Håbo Kommun och i Södra Heby, tillsammans ca 72 000 invånare. Lasarettet har också ett länsuppdrag inom vissa områden med patienter från hela Uppsala län.