Arbetsterapeut

Sista ansökningsdag 2023-06-30
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabenheten
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE60/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du arbeta på ett mindre sjukhus där nära samarbete, utveckling och stor omtanke om patienten är viktig? Till hösten öppnar vi upp fler vårdplatser. Söker därför ytterligare en arbetsterapeut till ortopediska rehabiliteringsavdelningen.

Vår verksamhet

Rehabenheten består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer och logoped. Enhetens uppdrag omfattar yrkesgruppernas rehabiliterande och utredande insatser på lasarettets alla vårdavdelningar. Arbetsgruppen består idag av cirka 25 kollegor. Några är nya i sin profession och andra har längre erfarenhet i sin yrkesroll och i arbetet inom regionen. Som ny medarbetare erbjuds du en individanpassad introduktion med möjlighet till en mentor för vägledning, trygghet och utveckling i din roll som arbetsterapeut hos oss.

På enheten värdesätter vi gott samarbete och arbetar i multiprofessionella team kring patienten. Omtanke, trygghet och arbetsglädje genomsyrar vår vardag såväl vid patientmöten som mellan kollegor. För att motivera våra patienter är professionellt bemötande en viktig del i vårt arbete och vi erbjuder alla medarbetare utbildning i motiverande samtal. Kompetensutveckling är något vi värdesätter inom vår verksamhet.

Lasarettet i Enköping är ett hälsofrämjande sjukhus och satsar därför på friskvård. Det innebär att du har ett friskvårdsbidrag på 2 500 kronor per år. Personalgym liksom ett flertal träningsaktiviteter finns tillgängligt på lasarettet.

Ditt uppdrag

Ortopediska rehabiliteringsavdelningen är en slutenvårdsavdelning för patienter med ortopediska diagnoser som har ytterligare behov av inneliggande vård och rehabilitering efter exempelvis trauman, frakturer eller protesoperationer. Avdelningen öppnade i december 2019 och har 12 vårdplatser. Avdelningen ligger i lugna, fina lokaler i anslutning till vår rehabträdgård med möjlighet till utevistelse och träning för patienterna.

Ett personcentrerat och rehabiliterande arbetssätt är utgångspunkt för alla professioner på avdelningen, både i mötet med patienten såväl som i utveckling av verksamheten. Teamarbete är centralt och en viktig del för en helhetsbild, individanpassade interventioner och trygga utskrivningar. Patienterna är delaktiga i sin rehabilitering och tillsammans planerar vi personligt uppsatta mål och åtgärder i en rehabiliteringsplan. Rehabiliteringsplanen fungerar som ett patientkontrakt för att tydliggöra planering, främja motivation samt uppmuntra till egenansvar.

För att trivas hos oss, ser vi att du uppskattar ett omväxlande arbete och vill arbeta i team. Du ser möjligheter framför hinder och tänker rehabiliterande framför att kompensera vid planering av åtgärder. Du är en engagerad och positiv kollega, som vill vara med och påverka och utveckla verksamheten. Du tycker ett professionellt och trevligt bemötande kanske med en nypa humor är ett värdefullt verktyg för att skapa goda relationer till patienter och kollegor i teamet.

Rehabpersonalen på ortopediska rehabiliteringsavdelningen har ett nära samarbete med kollegorna på den närliggande enheten för lasarettsansluten hemsjukvård, LAH. Därför kan det även ingå arbete inom LAH´s verksamhet, både på avdelningen och i hemsjukvården vid planerad eller oplanerad frånvaro. På LAH vårdas till största delen palliativa patienter men även patienter med till exempel hjärtsvikt och KOL som har behov av hemsjukvård. Även inom LAH arbetar vi personcentrerat och med ett tydligt fokus på patientens behov och önskemål. Vi arbetar nära tillsammans inom teamet med undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, fysioterapeut och kurator.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Har du tidigare erfarenhet av arbete som arbetsterapeut är det något vi värdesätter men välkomnar även dig som är nyexaminerad. 
 
Handledning av studenter ingår också i arbetsuppgifterna. B-körkort krävs.

Din kompetens

Som person ser du positivt på tillvaron, har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team samtidigt som du känner stort ansvar för din egen insats och våra patienter.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på 100%, tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Mari Gammelgård, 0171-41 81 32, mari.gammelgard@regionuppsala.se
Yrkesföreträdare Mathilda Wahlberg, 0171-41 83 73, mathilda.wahlberg@regionuppsala.se
Facklig företrädare Anna Westlöf, 0171-41 83 73, anna.westlof@regionuppsala.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Bifoga gärna din arbetsterapeutlegitimation och ditt examensbevis i din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 580 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Enköpings kommun, Håbo Kommun och i Södra Heby, tillsammans ca 72 000 invånare. Lasarettet har också ett länsuppdrag inom vissa områden med patienter från hela Uppsala län.