Operationskoordinator

Sista ansökningsdag 2024-05-20
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE36/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde kirurgi består av två vårdavdelningar samt två mottagningar. Vi arbetar framför allt med elektiv kirurgi men våra mottagningar har ett akut flöde. På kirurgavdelningen vårdas patienter som opererat elektiva höft- och knäproteser, kirurgiska samt urologiska diagnoser. På ortopediska rehabiliteringsavdelningen vårdas patienter som behöver rehabilitering efter ortopediska åkommor.

Tjänsten tillhör vår planeringsenhet. Där arbetar fem operationskoordinatorer, tre mottagningsbokare och två bemanningsassistenter samt två verksamhetsutvecklare. Vårt uppdrag är att inom verksamhetsområde kirurgi planera och boka patienter till mottagning och operation. Till operation planerar och bokar vi elektiva patienter. Nu har vi en tjänst tillgänglig för en operationskoordinator.

Ditt uppdrag

Som operationskoordinator ansvarar du för planeringen av elektiva patienter på dagkirurgiska- och slutenvårdsoperationer. Arbetet kräver ett nära samarbete med ansvariga chefer, läkare, operationschef, vårdavdelningar, mottagning och operation. Du ansvarar för att hålla kontakten med patienterna som ska opereras och ge dem nödvändig information. En operationskoordinator är verksamhetsområdets ansikte utåt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Cosmic och Orbit. Du kommer ha en hel del telefonkontakter med patienter och kollegor på sjukhuset.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med flerårig erfarenhet av kirurgisk vård. Erfarenhet av operationsplanering och/eller ortopedi är meriterade.

Din kompetens

Som person är du lyhörd, serviceinriktad och ha lätt att arbeta tillsammans med andra medarbetare och ser inte ett hinder i att kunna omprioritera och lösa problem som uppstår. Att vara trygg i att arbeta självständigt är också nödvändigt. Stort vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet varvid vi söker en medarbetare som är motiverad och ansvarstagande och har lätt att anpassa sig efter nya förutsättningar. Vi ser även att du är lugn, strukturerad och har även en förmåga att fatta snabba beslut.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse efter sommaren. Arbetstiden är förlagd måndag till fredag. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Åsa Yttermark, 0171-451 007
Facklig representant nås via växeln, 0171-41 80 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 580 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Enköpings kommun, Håbo Kommun och i Södra Heby, tillsammans ca 72 000 invånare. Lasarettet har också ett länsuppdrag inom vissa områden med patienter från hela Uppsala län.