Sektionschef till verksamhetsområde medicin

Sista ansökningsdag 2024-07-24
Arbetsplats Verksamhetsområde medicin
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE52/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde medicin består av öppenvård, akut och planerad slutenvård med fokus på följande processer: hjärtsvikt, stroke, diabetes och infektioner samt övriga internmedicinska patienter. Därutöver bedrivs öppenvård inom mag-/tarm- och leversjukdomar. Till verksamheten ingår en hudmottagning som drivs i samarbete med Akademiska sjukhuset. Verksamheten är organiserad i två medicinavdelningar, medicinmottagning, rehabiliteringsenhet, lasarettsansluten hemsjukvård och intermediärvård. Lasarettet har en akutmottagning som är öppen dygnet runt med cirka 20 000 besök per år.

Ditt uppdrag

Vi söker en sektionschef till verksamhetsområde medicin. Som sektionschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen. Du arbetar i nära samarbete med verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, chefssekreterare, verksamhetsadministratör, patientsäkerhetssamordnare, kvalitetssamordnare, avdelningschefer och läkare.

Du är chef för cirka 25 läkare och driver utvecklingen inom verksamheten tillsammans med ledningen, kollegor och i enlighet med verksamhetens övergripande mål. Förutom personalansvar har du även ansvar att säkerställa ”rätt” bemanning för att tillgodose verksamhetsområdets uppdrag och ekonomiska mål. En viktig del är att arbeta med innehåll i våra flöden, identifiera kompetensbehov och individuella utvecklingsområden. Du leder och stimulerar dina medarbetare och ger dem förutsättningar för delaktighet och att ta ansvar. Kliniskt arbete och beredskap på 50% ingår i tjänsten. Till uppdraget hör det medicinska ansvaret om inte annat beslutas.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare inom medicin som har ett stort intresse för chefs-och ledningsuppgifter där tidigare chefserfarenheter är meriterande.

Din kompetens

Som person är du initiativtagande, kvalitetsmedveten och har god samarbetsförmåga. Du är drivande och har helhetssyn. Är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Vidare har du en god kommunikationsförmåga och är lyhörd samt beaktar verksamhetens policy och riktlinjer. Viktigt är också att du har förmåga att fatta beslut samt kan prioritera och delegera. Du är öppen för nya arbetssätt och dina beslut är välförankrade i verksamheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Vi erbjuder

I enlighet med vår chefspolicy erbjuder vi ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidaretjänst inom din profession i grunden. Möjlighet till vidareutbildning inom ledarskap finns. Lön och tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta:
Verksamhetschef Seyedisa Jalali, 0171–41 82 22
Fackliga organisationer nås via växeln, 0171-41 80 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 580 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Enköpings kommun, Håbo Kommun och i Södra Heby, tillsammans ca 72 000 invånare. Lasarettet har också ett länsuppdrag inom vissa områden med patienter från hela Uppsala län.