Teaterföreställning – Alla borde vara feminister 24 oktober

Välkommen till årets berättarteaterföreställning på Sprakateatern!

Den 24 oktober spelar deltagarna på Region Uppsala folkhögskolas film- och teaterutbildning berättarteaterföreställningen Alla borde vara feminister på Sprakateatern i Uppsala.  

Genom tre texter, av aktivistförfattaren Chimamanda Ngozi Adichie, och tre olika perspektiv undersöker ensemblen vad den feministiska kampen kan innebära idag.  

Tre texter – tre pjäser

Alla borde vara feminister

Sex killar får i skoluppgift att spela upp en pjäs på temat feminism. De ställs inför frågor som utmanar deras perspektiv och världsbild. Vad är egentligen feminism? Vågar de ta sig an frågan, och kan de ens enas om ett svar?

Hur man blir en perfekt feminist 

En studie om hur du  blir den perfekta feministen. Kom och lär dig hur ni ska göra för att krossa patriarkatet och döda alla män utan att krossa patriarkatet och döda alla män. Made by men for women. 

Det där som nästan kväver dig

En pjäs om feminism, utanförskap, tillhörighet, kärlek och ångest. Den unga kvinnan Akunna kommer till ett främmande land och försöker orientera sig i en ny verklighet. Vad gör dig till dig? Vad är du villig att ge upp? När måste du stå upp för dig själv?

Plats

Sprakateatern, Salagatan 24 Uppsala.

Datum och tid

24 oktober klockan 18. Föreställningen är en timme lång. 

Biljettettbokning

Biljetterna kostar 60 kronor och bokas hos Kulturbiljetter. 

Boka dina biljetter till föreställningen här!

Länk till biljettbokning hos Kulturbiljetter

Kontakt

Dani Kouyate

Kursansvarig Film och skådespeleri/lärare