Föreläsning 26 oktober – Att filmatisera en novell

Möt Emil T Jonsson, Björn Boström och Gabriel Gumucio och hör om deras arbete med att skapa en film av en litterär text.

Filmarna har skapat en modern tolkning av texten Nattens lekar som Stig Dagerman skrev på 1940-talet.

Filmen handlar om en sexårig pojke som ligger vaken på natten och med fantasins kraft försöker rädda hem sin alkoholiserade pappa och hela sin splittrade familj.

Filmarna vill på längre sikt bidra till att få barn som lever med svåra uppväxtförhållanden att inte känna sig ensamma och skapa förståelse för hur tillvaron ser ut för allt för många barn.

Föreläsningen ingår i Region Uppsalas 100-årsfirande på Wik. 

Lunchkonsert

I samband med föreläsningen finns det möjlighet att delta i en Stig Dagerman inspirerad lunchkonsert med Channa Ridel, poet och musiker. Channa har tidigare gått på skrivarlinjen på folkhögskolan Biskops-Arnö och studerat till improvisationsmusiker vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Channa skriver och sjunger om de som flytt och älskat.

Tid och plats 

Föreläsningen hålls i aulan på Region Uppsala folkhögskola, Wik
klockan 10 till 12 den 26 oktober. Lunchkonserten startar klockan 13. Lunch serveras från klockan 12. 

Adress

Viks mur 35, 75591 Uppsala 

Biljetter

Fri entré. Vill du delta i föresläsningen bokar du din plats hos Wiks slott via mejl eller telefon 018 611 66 60.  Lunchkonserten kostar 100 kronor (inklusive lunch) och bokas hos Wiks slott.

 

Hitta på sidan