Adam Grauman och Susie Napper 16 november

Välkommen till lunchkonserten ”Fantasier, Sviter och Polskor” – musik för två viola da gamba från England, Frankrike och Sverige. Musikerna Susie Napper och Adam Grauman tar dig med på en musikalisk resa genom viola da gambans fängslande, mystiska och annorlunda klangvärld. 

Susie Napper och Adam Grauman framför ett program bestående av musik för två viola da gamba. Viola da gamban uppfanns troligtvis på 1400-talet, i det då moriska Spanien. Instrumentet är en slags fusion av de två instrumenten, Vihuela och Rabab. Vihuela är en slags gitarr, Rabab en slags fiol.  Den finns i många olika storlekar och var mycket utbredd i hela Europa ända från 1400-talet till sent 1700-tal. Ingen vet säkert varför den försvann på slutet av 1700-talet, men man har under 1900-talet hittat många välbevarade instrument.

Boka din lunchkonsert här

Konsert inklusive lunch kostar 100 kronor per person. Konserten startar klockan 13 i folkhögskolans aulan. Lunch serveras från klockan 12 i skolhuset. Föredrar du vegetarisk kost eller är allergisk uppge det i din bokning.

Boka din lunchkonsert här!

Länk till bokning hos Wiks slott

Hitta på sidan