Channa Riedel 26 oktober

Välkommen till en lunchkonsert med musikern och poeten Channa Riedel, som med anledning av att det i år är 100 år sedan Stig Dagerman föddes komponerat ny musik till Dagermans texter. Musiken tar fasta på texternas både politiska och ömma anslag och rör sig mellan visa, jazz och progg.

I författaren och dramatikern Stig Dagermans verk ryms mörker och ljus, kamp och motstånd. I de samhällskommenterande dagsedlarna som publicerades i den syndikalistiska tidningen Arbetaren samsas den satiriska tonen med uttryck för solidaritet och fred.

Tidigare har Channa Riedel spelat in tonsättningar av Dagermans texter tillsammans med sjumannabandet Beloveds. Nu presenteras dessa låtar samt helt nyskrivet material i en ny, mindre sättning.

Channa Riedel – sång, komposition

Olle Vikström – träblås

Channa Riedel

Channa Riedel är musiker och poet som spelar i och skriver för sjumannaorkestern Beloveds. Hon hörs även i kabaretkvartetten Solidarity Songs som spelar musik ur Bertolt Brechts och Hanns Eilsers katalog. En del av Riedels musik finns på skivan ”Så tar natten dig åter”. Hösten 2023 utkommer diktboken ”Karlsbad” på Albert Bonniers förlag.

Foto: Raul Ollo

Boka din lunchkonsert här

Konsert inklusive lunch kostar 100 kronor per person. Konserten startar klockan 13 i folkhögskolans aulan. Lunch serveras från klockan 12 i skolhuset. Föredrar du vegetarisk kost eller är allergisk uppge det i din bokning.

Boka din lunchkonsert här!

Länk till bokning hos Wiks slott