Öppet hus för allmänna kurser 28/2

Vi bjuder in till Öppet hus då du är välkommen till skolan i Uppsala för att få veta mer om våra allmänna kurser. Allmän kurs är för dig som vill läsa in behörighet för grundskola eller gymnasiet tillsammans med andra vuxna. Skolan ligger vackert belägen längs med ån i Ultuna.

28 februari 13:00-15:00. Programmet börjar kl. 13:00!

Region Uppsala folkhögskola, enheten Uppsala
Jan Brauners väg 3, 756 51 Uppsala

Ta buss 4 eller buss 100 till hållplats ”Campus Ultuna” eller buss 12 till hållplats ”Arrheniusplan".

Program

• Rundvandring med några av skolans deltagare. Du kommer att få en rundtur på den nyrenoverade skolan som förutom undervisningssalar bl a har bibliotek, bildsal, musikrum och vilrum.
  • Hälsa på. Vanlig undervisning pågår 28/2 och du kommer att få kika in i flera klassrum och titta på vad de gör.
  • Information av rektor. Du kommer att få lyssna till rektor som håller en presentation om skolan. Du får bl a veta mer om folkhögskola och folkhögskolans arbetssätt.
  • Intervjuer. Du kommer att få lyssna till både deltagare och personal som berättar om skolan. Har du frågor får du gärna ställa dem!
  • Hjälp med ansökan. Behöver du hjälp med ansökan finns personal på plats och kan hjälpa dig.

Allmän kurs 3 "Global utblick"

För dig som studerat minst två år på folkhögskola eller har en två-årig gymnasieutbildning.
Närbild på tre unga vuxna i skolmiljö

Allmän kurs 2 "Svensk nutid"

För dig som har ett års gymnasiestudier eller har minst ett års yrkeserfarenhet.
Två unga vuxna och en lärare i skolmiljö

Allmän kurs 1 "Nära dig"

För dig som inte har några tidigare gymnasiestudier och saknar yrkeserfarenhet.
Tre unga vuxna och en lärare i skolmiljö

Allmän kurs Grund

Grund vänder sig till dig som inte är klar med grundskolan men som kan förstå, tala och skriva svenska.

Allmän kurs Grund med svenska

Kursen riktar sig till dig som inte är klar med grundskolan och som har annat modersmål än svenska.

Allmän kurs Deltid

Kursen är för dig som vill ha ett begränsat kursinnehåll där du studerar på deltid.

Region Uppsala folkhögskola, Uppsala

E-post: rufhsk.uppsala@regionuppsala.se