Covid-19 – riktlinjer för Region Uppsala folkhögskola i Uppsala

2022-03-25

Regeringen har lämnat besked om lättade restriktioner från 9 februari. Läs här vad som gäller på Region Uppsala folkhögskola i Uppsala.

Regeringen har lämnat besked om lättade restriktioner från 9 februari. Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell är pandemin på väg in i ett nytt skede, både i Sverige och utomlands. Folkhälso-myndigheten har föreslagit för regeringen att covid-19 inte längre ska klassas som en samhällsfarlig sjukdom.

Riktlinjer för skolan

För Region Uppsala folkhögskola, Uppsala gäller från och med 9 februari:

• Alla deltagare som ännu inte har vaccinerat sig för covid-19 uppmanas att göra det, för att skydda sig själv och andra.
  • All undervisning bedrivs på plats liksom tidigare.
  • Efter sportlovet kommer veckoinformationen hållas i Havet enligt schema. Ingen digital uppkoppling.
  • Om du är sjuk med symtom som kan vara covid-19 bör du stanna hemma och undvika kontakt med andra. Sjukanmäl dig enligt skolans rutiner.

Frågor

Har du frågor om riktlinjerna för skolan vänder du dig till din undervisande lärare.

Har du frågor om covid-19 så sök information på 1177 Vårdguiden eller på Folkhälsomyndigheten.

Sidan uppdateras

Rekommendationerna kan komma att skärpas om smittläget försämras, men vi följer utvecklingen och anpassar undervisningen efter det. Vi uppdaterar på denna sida samt i Info.klassrummet i Google Classroom.

Bitr. rektor/Enhetschef Magnus Hurtig

Region Uppsala folkhögskola