Ettårig grundkurs inom bild och form

Detta är en konstnärlig grundkurs inom bild och form som vänder sig till dig som har ett intresse av konst och som vill hitta ditt uttryck och din skapande förmåga genom olika tekniker. Inga förkunskaper krävs.

Vi ser gärna att du som söker är intresserad av hur kultur kan bidra till en hållbar utveckling och att du delar vår syn att delaktighet främjar människors möjlighet att ta del av samhället. Utbildningen är CSN-berättigad.

Kursens innehåll

Under den två terminer långa utbildningen kommer du få jobba med olika tekniker inom bild och form. I utbildningen ingår även konstteori för att du ska få kännedom och förståelse för konstens uttryck och språk samt en kulturorienterad allmänbildning. Vi besöker utställningar och museer för att få en uppfattning om hur konstnärer har arbetat och hur de arbetar nu.

I undervisningen är samtalet kring det egna skapandet en viktig del för att du ska hitta ditt konstnärliga språk och utveckla din förståelse för den egna gestaltningsprocessen.

Det kommer även ges tillfällen att delta i fördjupningskurser inom olika tekniker i samarbete med regionala professionella konstnärer. Under kursåret kommer du få möjlighet att arbeta med många olika gästlärare som alla är verksamma konstnärer.

Förkunskaper

Det finns inget krav på tidigare erfarenheter inom bild och form för att ansöka. För att gå utbildningen behöver du ha gymnasiekompetens eller motsvarande kunskaper från annan utbildningsform. Efter utbildningen kan du söka vidare till skolans ettåriga konstnärliga fördjupningsår. Ditt intresse, din motivation och din vilja att utvecklas är det viktiga.

Kurstid

Kursen är en heltidsutbildning som hålls på plats på Region Uppsala folkhögskola på Wik måndag till fredag. Kursen startar den 22 augusti 2022.

Kostnad

Deltagaravgiften är 2 300 kronor per termin. I denna avgift ingår bland annat basmaterial, försäkring och kopieringskostnader.

Vill du bo på skolan under din utbildning? Läs här!

Sista ansökningsdag 15 maj.