Dans 1 år – helfart

Vill du utveckla din dans och dina koreografiska kunskaper? Hos oss får du verktyg för att kunna koreografera och hitta ditt eget uttryck och rörelsespråk.

Kursinnehåll

Under utbildningen kommer du få undervisning inom olika streetdancestilar, modern dans/contemporary och jazzdans. Improvisation och koreografi är viktiga delar av utbildningen. Du kommer få flera möjligheter att själv stå på scen, och framföra dina egna och gruppens verk för publik.  

Wiks konstnärliga bredd, med kurser i dans, film och skådespleri och bildkonst, ger en bra möjlighet till spännande samarbeten. Hos oss får du möjlighet att utvecklas både som dansare och koreograf. Vi tror på att sammanföra olika konstformer för att skapa en kreativ miljö där du växer som både dansare och individ. 

Mål och syfte

Efter avslutad utbildning kommer du ha utvecklats som dansare och ha en bra grund för fortsatta dansstudier. 

Förkunskaper 

I ansökan behöver du skicka med referensperson samt ett personligt brev, där du beskriver din tidigare danserfarenhet och varför du vill gå den här utbildningen. Du som ansökt till utbildningen kommer kallas till audition och intervju på Wik. Om du inte kan närvara fysiskt finns möjlighet att delta via länk. 

Så sker urvalet

  • Förkunskaper i dans
  • Motivation 
  • Kreativ skapandeförmåga
  • Samarbetsförmåga
  • Antagningsprov


Vi förbehåller oss rätten att sätta samman en pedagogiskt fungerande grupp.

Lärare

Catarina Zarazua med flera. 

Kurstid

Kursen är en heltidsutbildning som hålls på plats på Wik måndag till fredag. Kursen startar den 19 augusti 2024 och slutar den 30 maj 2025.

Lokaler

På skolområdet finns det en stor danssal som du har tillgång till även under kvällar och helger.

Kostnad

All undervisning är avgiftsfri men du betalar en deltagaravgift på 2 300 kronor per termin för försäkring, kopieringskostnader och studiebesök. Utbildningen är studiemedelsberättigad. 

Internat

Vårt internatboende på Wik finns till för dig som vill ha närhet till skolan och gemenskap. Vill du bo på skolan under din utbildning? Läs mer här! 

Ansökan

Ansökan öppnar våren 2024.  Sista ansökningsdag 28 april. 

Kontakt

Ulf Eklund

Skolsekreterare/Administrationssamordnare