Lärarlag

På dansprojektåret kommer du få möta en rad fantastiska lärare inom olika genrer. Läs om några av dem här!

Kursansvarig

Vincent Jonsson

Vincent är en danskonstnär som har sin bas i Sverige och Danmark. Han har arbetat som dansare för bland andra Liz Kinoshita, Tina Tapgaard, Marina Abramović. Vincent har också undervisat i dans i Danmark, Sverige, England, Kanada, Spanien, Finland och Tyskland. Vincent tycker att folkhögskola är ett fantastiskt ställe att undervisa på och att det är väldigt givande att få mötas, samskapa och vara en del av deltagarnas resa att komma närmare sina egna individuella mål.

Lärarlag läsåret 2023–2024

Marie Fahlin 

Marie är koreograf, curator och fil. Dr. Hennes koreografiska arbeten innefattar såväl skrivande som dansande, ofta i relation till bildkonst. Marie bedriver sedan 2023 ett forskningsprojekt, The Curative Act, finansierat av Vetenskapsrådet, på SKH.

Åse Wallberg 

Åse arbetar som dansare i Jazzdanskollektivet M Art Lab, med Skapande Skola projekt, dansteater och communitydans. Hon arbetar med platsspecifikt arbete, kollektiva konstnärliga processer, dans och röst, kollaborationer med andra konstformer samt överenskommelsen med publiken. 

Marvil Iglesias

Marvel är utbildad och aktiv inom street dance och har också arbetat med improvisationsteater.

Andreas Thorell

Andreas arbetar som frilansansande producent och kulturprojektledare. Han har bland annat arbetat med koreografen Tove Sahlin, Norrdans, Mittuniversitetet och har de senaste åren drivit den norska kultur- och musikfestivalen Trevarefest.  

Ami Dregelid 

Ami är känd både som dansare och pedagog och har mer än 25 års erfarenhet av att arbeta med utbildning i folkdans. Hon är lärare på Folkdanskursen på Eric Sahlström Institutet, undervisar i dans och spel på Kungl musikhögskolan i Stockholm, på Stockholms konstnärliga högskola samt har kurser, både i Norge och i Sverige.

Rebecka Berchtold 

Rebecka arbetar med dans och koreografi. hon har arbetat som dansare med kompaniet Norrdans och koreografer så som Stina Nyberg, Martin Forsberg, ccap/Cristina Caprioli, Ioannis Mandafounis, Robin Jonsson och Liz Kinoshita. Hon producerar podcasten 5678 om dansträning där hon intervjuar personer från dans- och koreografifältet.

Tove Rådmark 

Tove rör sig i fältet street/hip-hop i både det konstnärliga och det pedagogiska. Hon arbetar som lärare, koreograf, dansare och projektledare. Hon skapar konstnärliga sammanhang och scenkonst för och med barn/unga och vuxna, på scen och film. Tove har många års erfarenhet av att undervisa på gymnasium och högskolor i dans och didaktik.

Tidigare gästlärare och workshops

Karin Jameson, Melinda "Messy Mel" Jacobsson Silayan, Liz Kinoshita, Ellen Söderhult, Afra Hosseini, Kajsa Wadhia, Melody Sheikh, Conny Laxell, Malin Stenholm, Zala Pezdir, Ulrika Larsen, Johanna Hillbom, Eva Forsberg Pejler, Jelnek och ReAct - public performances.

 

Kontakt

Vincent Jonsson

Kursansvarig dansprojekt

Ulf Eklund

Skolsekreterare/Administrationssamordnare