Ettårig dansprojektutbildning

Vill du få och ge inspiration, kunskap, nya perspektiv och skaffa en bra grund för att driva konstnärliga och/eller pedagogiska dansprojekt? Då är detta utbildningen för dig.

Vincent Jonsson - kursansvarig för Dansprojektåret

Dansprojektåret är en dansutbildning som har fokus på samhällsengagerande dansprojekt och vänder sig till dig som arbetar med dans och vill ha ny inspiration och ge dig själv nya kunskaper och möjligheter.

Utbildningen vänder sig även till dig som redan gått en yrkesutbildning i dans och som vill lära dig mer om att driva egna dansprojekt och fördjupa din kunskap om koreografi och pedagogik eller dig som har en passion för att skapa danskonst och/ eller driva dansprojekt och som vill få fördjupade kunskaper för att kunna nå dina mål.

Vi hoppas att du som söker utbildningen har en tro på kulturprojekt som skapar engagemang. Under ett år får du utveckla och fördjupa ditt eget dansande. Du får verktyg för att arbeta koreografiskt och pedagogiskt utifrån ett demokratiskt och inkluderande perspektiv. Entreprenörskap samt verktyg för att driva egna projekt är en stor del av utbildningen och i slutet på läsåret kommer du som deltagare ha ett genomarbetat och färdigt projekt som du sedan kan välja att arbeta vidare med.

Utbildningens innehåll

Under utbildningen kommer du att få daglig dansträning, undervisning i dansdidaktik med fokus på communitydans och kollektiva processer, improvisation, komposition/ koreografi samt projekt och entreprenörskap. Handledning i, och tid för, individanpassad egen praktik, projekttid med och utan handledning. Utbildningen är uppdelad i block med skickliga danskonstnärer, pedagoger och entreprenörer inom olika dansgenrer/ kunskapsområden som lärare.

Utbildningen bygger i första hand på gästlärare men flera av dem återkommer under läsåret och kan på så sätt följa upp processer. Du som är deltagare kommer under hela läsåret ha samma person som handleder ditt projekt.

Efter avslutad kurs ska du känna dig trygg i, och kompetent gällande, att driva dansprojekt, starta eget, samarbeta och samskapa med olika grupper och individer och du har även utvecklat ditt kunnande som dansare, koreograf och pedagog.

Lärare

Vincent Jonsson, Åse Wallberg + gästlärare. 

Så sker urvalet

I urvalet av deltagare bedömer vi följande kriterier:

  • Motivation till att arbeta med samhällsengagerande dansprojekt
  • Motivation till att skapa enskilt och i grupp
  • Kreativ skapandeförmåga
  • Förkunskaper i dans

Vi förbehåller oss rätten att sätta samman en pedagogiskt. fungerande grupp.

Kostnad

All undervisning är avgiftsfri men du betalar en deltagaravgift på 1000 kronor per termin för försäkring, kopieringskostnader och studiebesök. 

Vill du bo på skolan under din utbildning? Läs mer här!

Ansökan

Vi tar emot sena ansökningar löpande. 

Låter kursen som något för dig? Sök den här!

Länk till anmälan

Kontakt

Ulf Eklund