Workshop – Dansa polska 20–24 november

Dansa polska på Wik med Ami Dregelid och Daniel Hedman!

Med stort fokus på musiken kommer du under den här workshopen få jobba med bland annat snurr och sväng, balans och teknik, svikt och samdans, tydlighet, flöde, gehör, rörelsekvalitet och repertoar. Vi kommer att jobba praktiskt men också ha möjlighet till reflektion. Måndag till torsdag  jobbar vi med förinspelad musik. Under fredagen står spelmannen Daniel Hedman för musiken. 

Förkunskap

Den här kursen passar både dig som vill fördjupa dina kunskaper och dig som är nybörjare.

Kursledare

Ami Dregelid

Ami är känd både som dansare och pedagog. Hon är lärare på folkdanskursen på Eric Sahlström Institutet, undervisar i dans och spel på Kungl musikhögskolan i Stockholm och undervisar på Stockholms konstnärliga högskola. Ami håller i danskurser i både Sverige och Norge och är en viktig förebild inom dagens folkdans. Hennes dansande och undervisning har haft stort inflytande på folkdansmiljön och utvecklat fältet i praktiken. För Ami är samspelet med musiken och danspartnern centralt och hon har under många år utvecklat metoder för att förmedla det i sin undervisning. 

Daniel Hedman

Daniel är spelman med musikaliska rötter i Norra Uppland. Han spelar gärna till dans på den äldre nyckelharpstypen silverbasharpa.

Kurstider

Vi träffas måndag till fredag (20–24 november) mellan klockan 9–16. Den 22 november arbetar gruppen självständigt med uppgifter från Ami.

Kurslokal

Gymnastiksalen, Region Uppsala folkhögskola, Wik.
Adress: Viks mur, 755 91 Uppsala.

Egen utrustning

Dansskor

Kurskostnad

  • Kurs inklusive lunch kostar 900 kronor. 
  • Kurs inklusive boende och helpension kostar 2000 kronor.

Avbokningsregler

Avbokning sker skriftligen till oss per e-post rufhsk.wik@regionuppsala.se. Vid avbokning tidigare än 30 dagar före kursstart återbetalas hela det inbetalade beloppet. Avbokning senare än 30 dagar, men tidigare är 14 dagar före kursstart återbetalas 50 % av inbetalat belopp. Vid avbokning senare än 14 dagar före kursstart faktureras hela beloppet. Vid avbokning (före kursstart)  på grund av sjukdom eller liknande (läkarintyg krävs) återbetalas hela beloppet (från 14 dagar innan kursstart).

För frågor om kursinnehåll kontakta Ami Dregelid på telefon:
070 360 34 34.

Anmälan

Sista anmälningsdag är 13 november. 

Anmäl dig till workshopen här!

Länk till anmälan

Kontakt

Anna Charlotta Persson

Kursansvarig dansprojekt/lärare

Ulf Eklund

Skolsekreterare/Administrationssamordnare