UNGA SKAPAR

Är du nyfiken på filmens och teaterns värld, brinner för dans, vill utveckla ditt skrivande, prova på olika hantverk, spela musik eller ägna dig åt teckning och illustration – välkommen till Wik och årets sommarkurser för dig som är 13–20 år!

Kurserna är ett samarbete mellan Region Uppsala folkhögskola och Kulturutveckling, Region Uppsala. Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att söka kurserna. Kom som du är, med eller utan tidigare erfarenhet! 

Tre djur i tovad ull och trä.

Slöjda och skapa 19–22 juni

Vill du tälja, tova och smida? Välkommen att prova på olika slöjdtekniker och material. Kursen riktar sig till dig som är 13–15 år och är ett samarbete med Upplandsmuseet.
Klassrum med elever som sitter och skriver vid bänkarna

Skrivarkurs – Unga skrivare 19–22 juni

Vill du lära dig att skriva trovärdig dialog och skapa intressanta karaktärer? Då är det här sommarkursen för dig! Kursen riktar sig till dig som är 15–20 år.

Filmkurs 19–22 juni

Är du mellan 13–15 år och vill prova på att göra film och träffa andra filmintresserade är det här kursen för dig. Du behöver inga förkunskaper eller utrustning, kom som du är!
två personer som tecknar.

Teckning och illustration 19–22 juni

Vill du lära dig mer om illustration och bildberättande? Då är det här kursen för dig! Kursen riktar dig till dig som är 15–20 år. Kom som du är, med eller utan tidigare erfarenhet!
En tjej som danser streetdance

Streetdance 26–30 juni

Streetdancekurs för dig som är 15–20 år. Fem dagar fyllda med steg, freestyle och koreografi till grym musik!
Fem vitklädda personer står på scen och spelar på olika instrument

Musikteater 26–30 juni

Vill du utveckla din sångröst och ditt skådespeleri i sommar? Var med och skapa musikteater! Kursen riktar sig till dig som är 15–20 år.
En tjej sjunger i en mikrofon på en ljussatt scen.

Musikläger 26–30 juni

Vill du spela i band och träffa andra likasinnade att spela med? Anmäl dig till sommarens musikläger! Lägret hålls i samarbete med finskt förvaltningsområde och riktar sig till dig som är 15–20 år.

Skrivarkurs – Unga skrivare 26–30 juni

Vill du utveckla ditt skrivande, lära dig skriva trovärdig dialog och skapa intressanta karaktärer? Välkommen till vår skrivarkurs på Wik! Kursen riktar sig till dig som är 15–20 år.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar om sommarens kurser mejla oss gärna på: unga.skapar@regionuppsala.se 

Ulf Eklund

Skolsekreterare/Administrationssamordnare