Filmkurs 19–22 juni

Är du mellan 13–15 år och vill prova på att göra film och träffa andra filmintresserade är det här kursen för dig. Du behöver inga förkunskaper eller utrustning, kom som du är!

Under den här kursen får du lära dig de grundläggande verktygen för att skapa film, värdefulla knep och trix som kan lyfta ett filmberättande. Därefter kommer du att i grupp få vara med och skapa en film, från manus till inspelning och redigering.

På kvällarna finns det möjlighet att bara umgås, bada eller vara med på våra kvällsaktiviteter. Välj själv om du vill sova över eller pendla. 

Kursinnehåll

  • Manus
  • Bildberättande
  • Filmfoto
  • Filmljud
  • Musik
  • Redigering. 

Arbetssätt

Filmteori med inspirerande filmexempel varvas med praktiska övningar som sedan mynnar ut i att i gruppen skapar en egen film. 

Kursledare

Andreas Gejke

Andreas Gejke är producent, fotograf och klippare på Skaparkraft Film & Musikproduktion. Andreas har många års erfarenhet av dokumentärfilm, beställningsfilm och filmpedagogik. Andreas jobbar som filmpedagog på filmverksamheten inom Region Uppsala.

Förskunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla nivåer är välkomna. Du behöver inte ta med någon egen utrustning. 

Kurstider

Kursen hålls på Wik, Region Uppsala folkhögskola 19 –22 juni. Första dagen ses vi mellan kl. 10.00–15.00, övriga dagar kl. 9.15 –15.00.

Kostnad

Du kan välja mellan att bo kvar på Wik under kursen eller pendla. Anmälan för boende och eventuell specialkost gör du i ansökningsformuläret. Under det här sommarlägret finns personal från kulturskolan på Wik även under kvällar och nätter. 

Kost och logi (boende i dubbelrum samt frukost, lunch och middag under hela kursen) kostar 460 kronor.
Endast lunch kostar 220 kronor. Lunchkostnaden är obligatorisk. Själva utbildningen är avgiftsfri. 

Sista ansökningsdag

14 maj

Ansökan

Först till kvarn. Anmälan är bindande. Boende i Uppsala län har förtur .

Är filmskapande något för dig? Anmäl dig här!

Länk till anmälan

Kontakt

Har du frågor eller funderingar om sommarens kurser mejla oss gärna på: unga.skapar@regionuppsala.se 

Ulf Eklund