Musikläger 26–30 juni

Vill du spela i band och träffa andra likasinnade att spela med? Anmäl dig till sommarens musikläger! Lägret hålls i samarbete med finskt förvaltningsområde.

Under fem dagar får du möjligheten att spela i band med två professionella musiker som ledare. Vi kommer spela en varierad repertoar och alla instrument är välkomna. Skriv i din anmälan om du har spelvana på något instrument/sång. På kvällarna finns det möjlighet att bara umgås, bada eller vara med på våra kvällsaktiviteter. Välj själv om du vill sova över eller pendla. Den här kursen får stöd från finskt förvaltningsområde, så vi kommer att få en del smakbitar från finsk kultur och det finska språket i kursen.

Kursen ges på svenska, och kursen är för alla musikintresserade. Har du någon finsk anknytning är du extra välkommen. Kursen riktar sig till dig som är mellan 15–20 år.

Kursinnehåll

  • Spela i band
  • Lära sig nya låtar
  • Samspel

Vi övar på låtar i band och du får också individuell feedback från kursledare. Vi avslutar veckan med en mindre konsert. 

Ange i din anmälan om du har lite eller mycket spelvana och vilket/vilka instrument du spelar. Alla är välkomna!

Kursledare

Fredrik Mattsson

Fredrik är en erfaren pedagog och saxofonist, utbildad på Stockholms Musikpedagogiska Institut. Han har lång erfarenhet som frilansande musiker inom jazz, pop och folkmusik och undervisar i saxofon, klarinett och flöjt på Sundbybergs kulturskola. 

Anders Brunnsberg

Anders är en mångsidig och erfaren trummis/slagverkare, utbildad bland annat på Stockholms Musikpedagogiska Institut och Kungliga Musikhögskolan. Han har flera hundratals spelningar bakom sig i diverse band och jobbar som slagverkslärare på Uppsala kulturskola.

Samarbetspartner

Musiklägret är ett samarbete med Kulturutveckling, Region Uppsala och Finskt förvaltningsområde.

Kurstider

Kursen hålls på Wik, Region Uppsala folkhögskola 26–30 juni. Första dagen ses vi mellan kl. 10.00–15.00, övriga dagar kl. 9.15–15.00.

Kostnad

Du kan välja mellan att bo kvar på Wik under kursen eller pendla. Anmälan för boende och eventuell specialkost gör du i ansökningsformuläret. 

Kost och logi (boende i dubbelrum samt frukost, lunch och middag under hela kursen) kostar 595 kronor.
Endast lunch kostar 275 kronor. Lunchkostnaden är obligatorisk. Själva utbildningen är avgiftsfri. 

Ta med

Ta med ditt instrument, samt öronproppar. Vi önskar att ni tar med egna instrument och ev. kablar. Klaviatur/piano finns på plats, men det kan vara bra om keyboardister tar med eget klaviatur.  
För trummisar ta med egna trumpinnar, gärna vispar och “rods”. Vill du så ta gärna med egna cymbaler. Det går även mycket bra att ta med eget komplett trumset.

Sista ansökningsdag

14 maj.

Ansökan

Först till kvarn. Anmälan är bindande. Boende i Uppsala län har förtur .

Låter den här kursen som något för dig? Sök den här!

Länk till anmälan

Läs om musiklägret på finska här!

Musiikkileiri

Kontakt

Har du frågor eller funderingar om sommarens kurser mejla oss gärna på: unga.skapar@regionuppsala.se 

Ulf Eklund

Skolsekreterare/Administrationssamordnare