Musikläger 27 juni - 1 juli

WIK. Vill du spela i band och träffa andra likasinnade att spela med? Då är du välkommen på vårt musikläger! Lägret hålls i samarbete med finskt förvaltningsområde.

Under fem dagar får du möjligheten att spela i band med två professionella musiker som ledare. Vi kommer spela en varierad repertoar och alla instrument är välkomna. Skriv i din anmälan om du har spelvana på något instrument/sång. På kvällarna finns det möjlighet att bara umgås, bada eller vara med på våra kvällsaktiviteter. Välj själv om du vill sova över eller pendla. Den här kursen får stöd från finskt förvaltningsområde, så vi kommer att få en del smakbitar från finsk kultur och det finska språket i kursen.

Kursen ges på svenska, och kursen är för alla musikintresserade. Har du någon finsk anknytning är du extra välkommen. Kursen riktar sig till dig som är mellan 15 - 21 år.

Kursinnehåll

  • Spela i band
  • Lära sig nya låtar
  • Samspel

Vi övar på låtar i band och du får också individuell feedback från kursledare. Om det finns intresse så avslutar vi veckan med en mindre konsert. 

Ange i din anmälan om har lite eller mycket spelvana. Alla är välkomna.  

Kursledare

Fredrik Mattsson

Fredrik är en erfaren pedagog och saxofonist, utbildad på Stockholms Musikpedagogiska Institut. Han har lång erfarenhet som frilansande musiker inom jazz, pop och folkmusik och undervisar i saxofon, klarinett och flöjt på Sundbybergs kulturskola. 

Anders Brunnsberg

Anders är en mångsidig och erfaren trummis/slagverkare, utbildad bland annat på Stockholms Musikpedagogiska Institut och Kungliga Musikhögskolan. Han har flera hundratals spelningar bakom sig i diverse band och jobbar som slagverkslärare på Uppsala kulturskola.

Samarbetspartner

Musiklägret är ett samarbete med Kulturutveckling, Region Uppsala och Finskt förvaltningsområde.

Kurstider

Kursen hålls på Wik, Region Uppsala folkhögskola 27 juni - 1 juli. Första dagen ses vi mellan kl. 10.00- 15.00, övriga dagar kl. 9.15-15.00.

Kostnad

Du kan välja mellan att bo kvar på Wik under kursen eller pendla. Anmälan för boende och eventuell specialkost gör du i ansökningsformuläret. 

Kostnad för kost och logi  (boende samt frukost, lunch och middag under hela kursen) kostar 500 kr.
Endast lunch 250 kr.  

Sista ansökningsdag

28 maj.

Ansökan

Läs om musiklägret på finska här!

Musiikkileiri