Musikteater 26–30 juni

Vill du utveckla din sångröst och ditt skådespeleri i sommar? Var med och skapa musikteater! Kursen riktar sig till dig som är 15–20 år.

På den här kursen får du lära dig att berätta historier genom sång och stärka din röst och ditt sceniska uttryck. Under fem dagar kommer du få jobba praktiskt med skådespeleri och sångteknik, både som grupp och individuellt. Kursen utgår ifrån deltagarnas intresse och anpassas efter deras förkunskaper. Välkommen precis som du är! 

Kursinnehåll

Under en veckas tid arbetar vi tillsammans med musikteaterns kreativa uttryck. Du  kommer få lära dig berätta en historia genom sång, prova på olika sångtekniker och utveckla det sceniska och fysiska uttrycket i musikteater och musikal. Vi kommer gå igenom olika teatertekniker och sammanfläta sången med skådespeleriet. Teknikövningar kommer att blandas med gestaltningar med röst och rörelse.

Arbetssätt

Vi kommer arbeta utifrån deltagarnas intressen, både kollektivt och individuellt. Vi kommer jobba med sångteknik och skådespeleri men också med att skapa scener och gestaltningar. Vi arbetar utifrån glädje och lekfullhet!

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kom som du är, med eller utan tidigare erfarenhet. 

Kursledare

Anja Björck

Anja Björck Anja Björck är utbildad musikalartist och har en lång erfarenhet från scenen som sångerska, skådespelare och musikalartist. Hon har setts både på Uppsalas lokala scener i olika frigrupper liksom på Sveriges stora scener och tv program. Hon har lång erfarenhet som musikalisk ledare, koreograf och regissör för olika uppsättningar. Som pedagog har Anja arbetat med både professionella och amatörer. Hennes pedagogiska arbete utgår från röst och rörelse i samklang. Hon förmedlar sin kunskap med en balans mellan tekniskt arbete och kreativt skapande. Det är genom lek och glädje hon hittar den bästa vägen till utveckling för varje deltagare.

Ta med   

  • Bekväma kläder
  • Vattenflaska

Kurstider

Kursen hålls på Wik, Region Uppsala folkhögskola 26–30 juni. Första dagen ses vi mellan kl. 10.00–15.00, övriga dagar kl. 9.15 –15.00.

Kostnad

Du kan välja mellan att bo kvar på Wik under kursen eller pendla. Anmälan för boende och eventuell specialkost gör du i ansökningsformuläret. 

Kost och logi (boende i dubbelrum samt frukost, lunch och middag under hela kursen) kostar 595 kronor.
Endast lunch kostar 275 kronor. Lunchkostnaden är obligatorisk. Själva utbildningen är avgiftsfri. 

Sista ansökningsdag

14 maj

Ansökan

Först till kvarn. Anmälan är bindande. Boende i Uppsala län har förtur .

Låter musikteater som något för dig? Sök kursen här!

Länk till ansökan

Kontakt

Har du frågor eller funderingar om sommarens kurser mejla oss gärna på: unga.skapar@regionuppsala.se 

Ulf Eklund

Skolsekreterare/Administrationssamordnare