Filmläger 27 juni - 1 juli

WIK. Lär dig göra film, från idé till biovisning.

Under fem dagar tittar vi på film, kommer på en filmidé, filmar, redigerar och har premiärvisning. Du får arbeta som en del av ett filmteam och både vara med och utveckla ideér, filma och klippa. På kvällarna finns det möjlighet att bara umgås, bada eller vara med på våra kvällsaktiviteter. Välj själv om du vill sova över eller pendla.                                    

Kursinnehåll

  1. Första dagen handlar om att lära känna varandra och börja jobba med filmidéer. Vi börjar med att intervjua varandra i par, detta filmas av deltagarna och visas sedan i helgrupp. Efter det tittar vi på några kortfilmer och analyserar dem. Vad handlade filmerna om? Vad hade de för budskap? Hur gjorde filmskaparna för att uttrycka de budskapen?  
     
    Tanken är att inspirera till att skapa en egen film genom att få exempel på hur professionella filmskapare gör.

  2. Andra dagen gör vi olika övningar som leder fram till en filmidé. När vi kommit överens om vad filmen ska handla om gör vi ett enkelt bildmanus. Filmen får bli max 1 minut lång. 

  3. Tredje dagen gör vi en övergripande genomgång kring filmfoto och ljud (komposition, vinklar, ljus, hur en tar upp ljud med mera) och bekantar oss med tekniken. Resten av dagen ägnas åt inspelning.

  4. Fjärde dagen börjar vi arbetet med att klippa filmen. Du kommer få lära dig bearbetar ljudet samt jobba med filmens färger. Vi skapar grafik och texter för filmen. 

  5. Femte dagen fixar vi filmens sista detaljer och bjuder in till filmvisning. Vi låter deltagarna komma fram efter visningen och svara på publikens frågor.   

Förkunskaper

Du behöver inte ha någon förkunskap inom film, kom som du är! 

Kursledare

Julián Quevedo

Julián Quevedo är 32 år gammal och har jobbat med film på olika sätt de senaste 8 åren. Han är född och uppvuxen i Chile och flyttade till Sverige för 12 år sedan. Inom film har han jobbat som regissör, manusförfattare, klippare samt frilansat inom filmskapandet och filmpedagogik. Julián har ett närvarande och empatiskt bemötande, samt en obotlig optimism.

Kurstider

Kursen hålls på Wik, Region Uppsala folkhögskola 27 juni - 1 juli. Första dagen ses vi mellan kl. 10.00- 15.00, övriga dagar kl. 9.15-15.00.

Kostnad

Du kan välja mellan att bo kvar på Wik under kursen eller pendla. Anmälan för boende och eventuell specialkost gör du i ansökningsformuläret. 

Kostnad för kost och logi  (boende samt frukost, lunch och middag under hela kursen) kostar 500 kr.
Endast lunch 250 kr.  

Sista ansökningsdag

28 maj.

Ansökan