Skrivarläger i Tierp 8-12 augusti

Vill du utveckla ditt skrivande, lära dig skriva trovärdig dialog och skapa intressanta karaktärer? Välkommen till sommarens kurs för unga skrivare i Tierp! Skrivarlägret ingår i Region Uppsalas projekt Växelspel som utforskar Stig Dagermans författarskap med stöd från Kulturrådet.

Under fem dagar arbetar vi med skrivprocessen under handledning av de erfarna författarna Anna Sanvaresa (Jörgensdotter) och Danny Wattin. Kursen vänder sig till dig som är mellan 15–20 år och tycker om att skriva. Under kursen får du lära dig mer om hantverket bakom skrivandet, med fokus på olika skrivövningar

Kursinnehåll

  • Lär dig skapa dialoger
  • Gestaltning
  • Dramaturgi
  • Karaktärsbygge

Under eftermiddagarna får du som deltagare jobba med dina egna texter. Vi kommer också att läsa dagsverser och en novell av Stig Dagerman för att få inspiration.

Kursledare

Anna Sanvaresa och Danny Wattin

Anna Sanvaresa (tidigare Jörgensdotter) debuterade 2002 med romanen Pappa Pralin och kom i år ut med romanen Systrarna. Däremellan har hon skrivit såväl poesi och prosa som dramatik och faktaböcker. Anna har erhållit en rad priser och utmärkelser (senast för romanen Solidärer som utspelar sig under spanska inbördeskriget). Hon är också verksam som frilansskribent och skrivpedagog på bland annat Biskops-Arnö.

Danny Wattin har sedan debuten med Stockholmssägner 2005 haft stor framgång bland läsarna med satiriska, skruvade och ömsinta romaner som Herr Isakowitz skatt, en släkthistoria om en judisk familjs flykt från Tyskland och resan tillbaka två generationer senare, och nu senast Lärarinnan (2020) om en lärares ojämna kamp mot föräldrar, rektorer och politiker för barnens bästa.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Att ta med

Du behöver ta med något att skriva på, antingen penna och papper eller dator.

Övrig information

Kursen hålls på Högbergsskolan, Region Uppsala folkhögskola i Tierp.

Kursdatum och tider

8 augusti – 12 augusti. Alla dagar är tiderna kl. 10.00-15.00.

Kostnad

Skrivarlägret är kostnadsfritt och vi bjuder på lunch och fika.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 juli. 

Sök kursen här!

Länk till ansökan

Kontakt

Eva Norrbelius Coleman

Verksamhetsutvecklare bibliotek

Jonatan Tesfai

Lärare/Platsansvarig Tierp