Slöjda och Skapa 9-12 augusti

WIK. Vill du tälja, tova och smida? Välkommen att prova på olika slöjdtekniker och material. Kursen riktar sig till dig som är 13-15 år och är ett samarbete med Upplandsmuseet.

Kravlöst, roligt skapande för såväl nybörjare som erfarna slöjdare. På kvällarna finns det möjlighet att bara umgås, bada eller vara med på våra kvällsaktiviteter. Välj själv om du vill sova över eller pendla.  

Kursinnehåll

Täljning, ulltovning, silversmide med mera. Du kommer få arbeta med olika tekniker varje dag.

Arbetssätt

Vi jobbar praktiskt med slöjdande i bland annat  trä, ull och metall. Du får lära dig täljgrepp, tekniker och knep. Det är olika aktivitet varje dag. Vi hjälper dig att på kreativa, roliga och finurliga sätt förverkliga dina idéer. Vi tillhandahåller allt material och de verktyg du behöver. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs. 

Utrustning

Du behöver ta med dig oömma kläder (även för utomhusaktiviteter)

Kurstider

Kursen hålls på Wik, Region Uppsala folkhögskola 9-12 augusti. Första dagen ses vi mellan kl. 10.00- 15.00, övriga dagar kl. 9.15-15.00.

Kursledare

Anette Wixner och Linda Long Lidman. Anette och Linda är båda konstnärer, slöjdare och konsthantverkare med lång erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Kostnad

Du kan välja mellan att bo kvar på Wik under kursen eller pendla. Anmälan för boende och eventuell specialkost gör du i ansökningsformuläret. Under sommarlägret finns det ledare på plats från Kulturskolan även under kvällar och nätter.

Kostnad för kost och logi  (boende samt frukost, lunch och middag under hela kursen) kostar 400 kr.
Endast lunch 200 kr.  

Sista ansökningsdag

28 maj.

Ansökan