Teater 20-23 juni

WIK. Är du nyfiken på skådespeleriets och teaterns värld? Vill du lära dig grunderna i skådespeleri? Varmt välkommen till sommarkursen i teater!

I en trygg och kreativ miljö kommer du under den här kursen få  ta steget in i teaterns magiska värld. Vi kommer varva rörelseövningar, ensembleträning, röstövningar, improvisationsteater och Meisnerteknikövningar. Kursen kommer att avslutas med manusanalys och scenframställning.

Detaljer i kursupplägg kan komma att justeras beroende på deltagarnas önskemål. Vi kanske till exempel kommer ägna en liten stund åt filmskådespeleri om sådana önskemål finns i gruppen. På kvällarna finns det möjlighet att bara umgås, bada eller vara med våra kvällsaktiviteter. Välj själv om du vill sova över eller pendla. Teaterkursen riktar sig till dig som är mellan 15-21 år.​

Kursledare

Elin Hilläng​

Elin är utbildad skådespelare vid The New York Conservatory for Dramatic Arts i New York och har även jobbat som skådespelare i New York. Hon har både jobbat med film och teater. Till vardags kombinerar frilansjobb som skådespelare med att undervisa i skådespeleri på Studiefrämjandet Uppsalaregionen och via hennes företag Elin Hilläng Studios. Att få dela med sig av sina kunskaper och få se sina elever växa är bland det roligaste Elin vet.​

Förskunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla nivåer är välkomna. Du behöver inte ta med någon egen utrustning men gärna bekväma kläder som är lätta att röra sig i.

Kurstider

Kursen hålls på Wik, Region Uppsala folkhögskola 20-23 juni. Första dagen ses vi mellan kl. 10.00- 15.00, övriga dagar kl. 9.15-15.00.

Kostnad

Du kan välja mellan att bo kvar på Wik under kursen eller pendla. Anmälan för boende och eventuell specialkost gör du i ansökningsformuläret. 

Kostnad för kost och logi  (boende samt frukost, lunch och middag under hela kursen) kostar 400 kr.
Endast lunch 200 kr.  

Sista ansökningsdag

10 juni.

Ansökan

Sök kursen här!

Länk till ansökan