It-störningar för barnhälsovården

2024-01-31

It-systemet Huldra ligger nere på grund av it-attacken, det innebär att man bland annat inte kan se nyfödda barn som listats på respektive barnavårdscentral.

 Vi har nu löst information mellan BB/förlossningen och BVC genom remisser som skickas till berörd BVC. Remiss skickas till svarsmottagare ”BVC sjuksköterska” i första hand och till ”distriktssköterska” i andra hand. Det är viktigt att ni kollar era inkommande remisser varje dag. Det är just nu det enda sättet att ha koll på nyfödda barn där föräldrar valt ert BVC.

De som förväntas föda barn under närmaste tiden uppmanas dessutom av BMM att kontakta BVC då de kommer hem från sjukhuset.

För att inte missa inflyttade barn har vi en dialog med Master gällande uppdaterad information om nyregistrerade patienter.

Eftersom inte barnen kan registreras i Huldra just nu så rekommenderar vi att ni tillsammans med föräldrarna fyller i vårdvalsblankett och skickar till vårdvalsenheten så registrerar de barnen så fort systemet är öppet igen.

Föräldrarna kan också själva lätt lista sitt barn via 1177 när systemet öppnar upp igen men det är svårt för dem att hålla koll på.

Välja vårdcentral i Uppsala län - 1177

Ta del av pressmeddelandet om it-störningen i Region Uppsala här.

Kontakt