Konsult-BVC våren 2022

3 mars och 5 maj 2022

Välkomna alla sjuksköterskor och läkare på BVC!
Kom gärna förberedd med dina kluriga patienter att diskutera i grupp och med barnläkare från barnspecialistmottagningen. Observara att vi  endast har avidentifierat patientmaterial över Teams.

Syftet och målsättning: regelbundet erbjuda utbildning med fördjupning och uppdatering av kunskaper vad gäller barnaårens utveckling och sjukdomar. Utbyte och diskussion av erfarenheter. Rådgivning och konsultation om specifika fall och tillstånd.

Var: deltagarlänkar kommer
Anmälan: ingen föranmälan
När: 3 mars kl. 13.00-14.00 och 5 maj 13.00-14.00

Nytt för i vår!
Vi har anpassat oss allteftersom i pandemin och fortsätter i vår med det digitala formatet, men utvecklar modellen för att bättre möta Era behov. Från tidigare utvärderingar har vi sett att Ni uppskattar tid för diskussion kring olika patientfall. Vi har också förstått att det finns ett behov för ny personal på BVC att få tillgång till kunskapsuppdatering i de aktuella barnmedicinska frågorna. Nytt för i vår:

  • Vi skapar ett "bibliotek" med inspelat material som är tillgängligt för Er när som helst! Det kommer vara en bredd av kortare och lite längre föreläsningar på olika ämnen.
  • Vi kommer att välja ett av dessa ämnen för djupare diskussion vid Konsult-BVC. Vi tar vi då del av det inspelade materialet tillsammans när vi ses över Teams (ca 20 minuter) och ägnar resten av tiden till diskussion.
  • Diskussionen kan vara både frågor som relaterar till fördjupningsämnet eller andra patientfall som Ni vill ta upp. Om man känner sig obekväm att ta upp en fråga i gruppen får man gärna skicka meddelande via messenger innan mötet så kan vi ta upp fallet ändå för allmän diskussion.

Vi ser fram emot att prova det här formatet och höra vad ni tycker!

Välkomna till Konsult-BVC!

Kontakt