Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Utbildning om samtal vid allvarlig sjukdom
Välkommen till en eftermiddag 3 oktober om samtal vid allvarlig sjukdom tillsammans med Anders Danielsson och Mattias Tranberg från Palliativt Utvecklingscentrum.
I samband med att det nya vårdförloppet i palliativ vård nyligen infördes introducerades begreppet samtal vid allvarlig sjukdom och ett förslag till definition har skickats till Socialstyrelsen. Samtalet är till för att patienten och närstående tidigare än idag ska få information om det kommande sjukdomsförloppet, och att vårdpersonalen ska ta reda på hur patienten och närstående vill ha det längre fram. Det lägger grunden för en vårdplan som patient och närstående känner sig delaktiga i.
Samtal vid allvarlig sjukdom kan hållas av både läkare och annan vårdpersonal. Ska samtalet innehålla medicinska bedömningar och prognos är det läkaren som håller det. Men ett viktigt syfte med samtal vid allvarlig sjukdom är att tidigt fånga upp patientens och närståendes funderingar om framtiden, önskemål om vården, förhoppningar och oro, och det kan även annan personal göra.
Eftermiddagen arrangeras av vårdkvalitetsenheten på Akademiska sjukhuset tillsammans med lokal samverkansgrupp palliativ vård i Uppsala län.
Dag, tid och plats
Torsdag 3 oktober 13-16
H:sson Holmdahlsalen, Akademiska sjukhuset, ingång 100/101, Dag Hammarskjölds Väg 8, Uppsala.
För vem?
Läkare och annan personal som har svåra samtal med patienter och närstående.
Medarbetare inom hälso-och sjukvård i Uppsala län.
Programpunkter
- När, hur och vem håller samtalet
- Vad är det som gör samtal svåra
- Exempel på att hålla i svåra samtal – simulering med patient
- Självomhändertagande som vårdgivare
Anmäl dig här (webropol)
Sista anmälningsdag 26 september 2024.
Ingen kostnad. Du som deltar får eftermiddagsfika.
Kontakt
Vid frågor kontakta: Merri Subasic merri.subasic@akademiska.se