En eftermiddag om arbetsplatskultur

"Same, same but different" med Linus Westin kommer livesändas här den 22 oktober kl. 13:00. Välkommen att titta, lyssna och ställa frågor!

En svensk arbetsplats har vissa särdrag som kan vara svåra att få grepp om och navigera i om du kommer från ett annat land. Det finns också outtalade förväntningar på dig som medarbetare och kollega som du som ny i Sverige behöver bli medveten om. Människor födda och uppvuxna i Sverige behöver också bli medvetna om sina förväntningar.

Chefer och medarbetare inom kommunal hälso- och sjukvård.

• Kultur som funktion och tillhörighet. Skillnaden mellan sedvänja och kultur.
  • Svensk kultur. Utgångspunkt World Value Survey. Hur kommer det sig att Sverige sticker ut och vad följer av det?
  • Skam- och skuldkultur. Hur fungerar det och vad har det för praktiska konsekvenser på en svensk arbetsplats?
  • Språkförbistring och hur kommer vi förbi det?
  • Kulturfilter i kommunikationen. Hur tolkar vi saker beroende på varifrån vi kommer och vad vi varit med om?

Om föreläsaren

Linus Westin har en fil. kand. i kulturantropologi från Uppsala Universitet och har sysslat med olika former av socialt arbete de senaste 10 åren, varav 5 år med nyanlända.

Föreläsare Linus Westin

Så här deltar du

Ingen anmälan krävs. Föredraget är kostnadsfritt och sänds live på webben via länken nedan den 22 oktober kl. 13:00-16:00 (tre timmar inklusive pauser). Allt som behövs är en vanlig webbläsare. Gå gärna in på länken en kvart tidigare och kontrollera att du hör vad som sägs. Du är välkommen att ställa frågor till Linus i chatten under föredragets gång.
Gå till sändningen

Senare kommer det även vara möjligt att se en inspelning av föredraget på den här sidan.

Sanna Tjernström

FoU-samordnare