Fortbildning för LSS- och biståndshandläggare: Att samtala om våld

Startdatum 2022-12-09
Slutdatum 2022-12-09
Tid 09:00 - 12:00
Plats Clarion Hotel Gillet, Dragarbrunnsgatan 23, Uppsala
Anmäl dig

Välkommen till en förmiddag där du träffar andra bistånds- och LSS-handläggare för att dela erfarenheter och öva på att ställa frågor om våld i nära relation.

Varför är det så svårt att fråga om våld?

Vilka erfarenheter har handläggare av att ställa frågor om våld? Hur kan man inleda ett samtal? Hur kan man göra om den våldsutsatta inte öppnar upp för samtal?

Det här är frågor vi tillsammans diskuterar och reflekterar kring under förmiddagen. Programmet består till största del av olika praktiska samtalsövningar i mindre grupper.

Målgrupp och förkunskaper

Fortbildningen riktar sig till LSS- och bistånds-handläggare i Uppsala län. Efter anmälan kommer du få ett kortare inläsningsmaterial att ta del av innan vi träffas.

Dag, tid, plats och praktisk information

Den 9 december 2022, kl. 09.00-12.00 på Clarion Hotel Gillet, Dragarbrunnsgatan 23 i Uppsala. (Fortbildningen ges även den 19 januari och 2 februari, se kalendariet.) Ingen kostnad. Vi bjuder på kaffe och macka under förmiddagen.

Anmälan

Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. Antalet platser är begränsade. Gå till anmälningsformuläret genom knappen "Anmäl dig".

Arrangör och kontakt

FoU Socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård (FoU-S), Region Uppsala i samverkan med kommunerna i Uppsala län.

Sanna Juhlin

Regional utvecklingsledare