Motiverande samtal, MI: Ge plats för förändrings- och åtagandeprat

Startdatum 2021-11-02
Slutdatum 2021-11-02
Tid 09:00 - 12:00
Plats Digitalt möte
Anmäl dig

Arbetar du med personer i riskbruk, missbruk och beroende? Under en digital förmiddag får du fördjupa och vässa dina MI-kunskaper med hjälp av erfarna kursledaren Peter Wirbing.

Detta tillfälle är i första hand en introduktion till en del mer komplexa färdigheter för att framkalla förändringsprat. Såsom att utforska livsvärderingar och att använda affirmationer, för att genom förbättrad självtillit våga uttrycka längtan efter förändring. Det blir även en repetition av några av de grundläggande verktygen, såsom förändringsinriktade frågor och att använda skalor.

Förändringsprat är en sak, och en bra inledning, men det är åtagandeprat som predicerar förändring på beteendenivå. Vi tydliggör vad åtagandeprat är och hur det på sitt unika sätt kan framkallas och förstärkas, och när det kan vara dags!

Målgrupp

Personal inom socialtjänst och hälso- och sjukvård inom området riskbruk, missbruk och beroende som tidigare genomgått grundutbildning i motiverande samtal (MI).

Mer fördjupning inom MI

Kursdagen är en fristående del i ett fortbildningspaket som består av tre tillfällen. Deltagande i alla tre kursdagar ger ett kursbevis.

Upplägg och anmälan

Förmiddagen den 2 november innefattar både föreläsning och aktiva moment med diskussioner och övningar. Deltagande är kostnadsfritt. Antalet platser är begränsat och kan komma att fördelas utifrån representation. Deltagarlänk skickas ut till anmälda deltagare några dagar innan kursdag.
Anmäl dig här till fortbildningsdagen den 2/11

Kontakt

Maria Adenhav Lantz

FoU-samordnare