Informationsmöte om Första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA) och instruktörsutbildningen

Startdatum 2022-01-19
Slutdatum 2022-01-19
Tid 11:00 - 12:00
Plats Digitalt möte genom Teams

Ett tillfälle att lära dig mer om Första hjälpen till psykisk hälsa, om instruktörsuppdraget och om processen att ansöka och bli uttagen till instruktörsutbildningen.

FoU Socialtjänst samordnar utbildningsprogrammet Första hjälpen till psykisk hälsa (Mental Health First Aid, MHFA) i Uppsala län. Vid detta digitala möte berättar mer om innehåll och fördelar med första hjälpen-kurserna. Vi går också igenom anmälningsförfarandet för dig som vill kunna hålla egna kurser. Du är välkommen att ställa frågor.

Första instruktörsutbildningen under 2022 planeras i maj, under vecka 19. Den kan du läsa mer om här och anmälan kommer öppna inom kort. 

Målgrupp

Alla som är nyfikna på Första hjälpen till psykisk hälsa, särskilt inom verksamheter som planerar att utbilda instruktörer. För att vara aktuell för uppdraget som instruktör krävs att du har ett människonära arbete inom Uppsala län, att har goda sociala och pedagagiska färdigheter och att du har utrymme och befogenhet i din tjänst att kunna leda minst två kurser varje år.

Medverkande

Samordnare i länet, Ulrika Toresten, med administrativa kollegor inom FoU-S.

Anmälan

Anmäl dig genom rosa knappen eller detta formulär senast 14/1. Länk till Teams-mötet skickas till anmälda deltagare några dagar i förväg.

Välkommen!

Här kan du läsa mer om Första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA) i Uppsala län.

Kontakt

Ulrika Toresten

FoU-samordnare

Hitta på sidan