Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Kunskapsbehov i arbetet med stöd till personer med funktionsnedsättning
Välkommen till ett digitalt möte som är ett första steg i att identifiera kunskapsbehov inom området stöd till personer med funktionsnedsättning i Uppsala län. Bakgrunden är ett nationellt projekt som ska bidra till att kunskapsstöd från myndigheter bottnar i lokala behov.
Kunskapsstyrning inom socialtjänsten ska uppmärksamma lokala behov av kunskap och bidra till att kunskapsstöd som tas fram är målgruppsanpassade och relevanta.
Den länsgemensamma enheten FoU Socialtjänst arbetar bland annat med kunskapsstyrning. I ett nationellt projekt inventerar vi nu lokala kunskapsbehov på området stöd till personer med funktionsnedsättning (enligt LSS och SoL).
Varför ska verksamheternas kunskapsbehov inventeras?
Syftet är att nya, reviderade eller anpassade kunskapsstöd och sammanställningar kan tas fram av exempelvis Socialstyrelsen, SBU, SKR och andra myndigheter. Resultatet av inventeringen kan även ligga till grund för kompetensutvecklingsinsatser på länsnivå.
Ska jag vara med?
Målsättningen är att de behov som vi identifierar ska vara väl grundade i lokala verksamheters utmaningar, till exempel i mötet med klienter, brukare och patienter.
Vid detta tillfälle vill vi lyssna på dig som arbetar med personer med funktionsnedsättning inom socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård. Ditt perspektiv behövs!
(Om du arbetar inom den kommunala psykiatrin / socialpsykiatrin, delta hellre vid mötet den 16 juni!)
Datum, tid och upplägg
Digitalt via Teams, den 17 juni 2022, kl. 9:00-11:00.
Intresseanmälan
Anmäl ditt intresse av att delta via knappen "Anmäl dig". Mer information samt deltagarlänk till mötet kommer i slutet av maj. Platserna kan vid behov komma att fördelas.
Kontakt
Ulrika Toresten
FoU-samordnare
Hanna Bozkurt Åhman
FoU samordnare