Nyhetsbrev från FoU Socialtjänst som ren text

Här finns en tillgänglighetsanpassad version av det senaste nyhetsbrevet för dig som har svårt att läsa pdf-dokumentet.

FoU Socialtjänst, Nyhetsbrev nr 4. 2022, 13/5 2022

Uppstart Yrkesresan Barn och unga

Länets åtta kommuner har beslutat sig för att samverka kring Yrkesresan – en nationell satsning på kompetensutveckling inom socialtjänsten. Totalt kommer fem resor att tas fram och först ut är Yrkesresan Barn och unga. Chefer och arbetsledare som har ansvar för introduktion och kompetensutveckling inom den sociala barn- och ungdomsvården har blivit inbjudna till en uppstart den 2 juni.

Har du fått inbjudan till uppstarten? Anmäl dig senast den 24 maj. Välkommen!

Har du inte fått inbjudan och funderar på om du borde delta? Kontakta gärna projektledare Carina Lodén:
carina.loden@regionuppsala.se

Mer information och regional projektplan/genomförandeplan för Yrkesresan Barn och unga i Uppsala län

Intervjuserie Hej doktorand

Vad är det som bubblar runt om i landet när det gäller forskning
om socialt arbete? Vi bestämde oss för att ringa upp doktorander med spännande projekt igång. Först ut att svara blev Cecilia Ingard som forskar om delaktighet på särskilda boenden för personer med demenssjukdom.

Se intervjun (ca 6 min)
Tryck på CC i videospelaren för att slå på undertext!

Inventering av kunskapsbehov inom området stöd till personer
med funktionsnedsättning

Vilken ny kunskap behövs i socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning? Detta undersöker vi nu i syfte att:

• testa en modell för att systematiskt fånga upp lokala behov
  • nya nationella/regionala kunskapsstöd och satsningar ska utgå från behov som identifieras i inventeringen.

Vill du vara med och påverka? Delta gärna i ett inledande digitalt möte:
16/6 Kommunal psykiatri/socialpsykiatri
17/6 Andra som arbetar med målgruppen

Har du frågor eller funderingar kring inventeringen, välkommen
att kontakta Hanna Bozkurt Åhman:
hanna.bozkurt.ahman@regionuppsala.se

Tack för de här åren!

Det har varit så kul och lärorikt att få ett helhetsperspektiv över
socialtjänstfrågor och angränsande hälso- och sjukvård, både utifrån ett nationellt perspektiv men även regionalt och lokalt.

Att få jobba på FoU-S är verkligen en ynnest. Ingen dag är den andra lik. Alltid nya spännande frågor på gång.

De senaste åren har varit unika för de flesta av oss, men det har ändå gått förvånansvärt bra och jag har förbättrat mina digitala kunskaper mer än jag trodde var möjligt.

Nu börjar jag ett nytt kapitel som pensionär. Jag ser fram emot hinna med saker som tidigare bortprioriterats. För några år sedan köpte vi ett hus mellan Mora och Orsa. Där väntar härlig skog, cykling och på vintern fina skidspår. Ett annat mer utmanande projekt är att försöka få pli på min ettåriga finska lapphund.

Ett stort och innerligt tack till alla trevliga och kompetenta människor som jag träffat under de här åren. Hoppas våra vägar möts någon gång i framtiden.

Jag har haft roligt på jobbet varenda dag.
/Eva

TACK säger också vi till Eva Köpman Hagström som med stort hjärta
och stora öron har lett FoU-S arbete. All lycka önskar vi dig framöver!

Ny verksamhetschef är Nima Najafi.

Råd och stöd i ärenden/frågor som rör våld

Veronica Wahlström, Nexus, stöttar medarbetare i socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård.

Se Projekt Kvinnofrid

Hitta utbildningar, föredrag och seminarier inom ditt arbetsområde.

Annie Palmgren

Kommunikatör