Personalverktyget 1177 Vårdguidens e-tjänster

Personalverktyget 1177 Vårdguidens e-tjänster är vårdpersonalens verktyg för säker kommunikation med invånare via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Vårdgivare inom Region Uppsala eller som har avtal med regionen kan ansluta sig till 1177 Vårdguidens e-tjänster. I Region Uppsala finns ett rekommenderat utbud av standardtjänster.  

Anslutning vårdgivare med Cosmic

För frågor om anslutning eller support för e-tjänster, kontakta i första hand lokal vårdsystem- eller e-tjänstesamordnare.

Anslutning privat vårdgivare utan Cosmic

När din mottagning är ansluten kommer ett urval av standardtjänster att synas på ditt kontaktkort på 1177.se. Mottagningen kommer även att bli synlig och sökbar på 1177 Vårdguidens tjänst "Hitta vård". 

Det finns tekniska villkor för att ansluta sig till tjänsten, du behöver till exempel ha Siths e-legitimation. Du behöver även gå en tvåtimmars utbildning som hålls av Region Uppsala. För mer information om vad som krävs för att ansluta till 1177 Vårdguidens e-tjänster kontakta stab.hsa@regionuppsala.se.

Om du har frågor om Siths-kort kontakta privataavtal@regionuppsala.se

Vill du ansluta?

Fyll i formuläret formulär för anslutning. Var noga med att ange mottagning. I formuläret ska du även välja vilke e-tjänster/ärendetyper ni kommer att erbjuda invånarna. Du kommer att få ett mejl med information om när nästa utbildningstillfälle är och hur du anmäler dig. Utbildningen är via Teams.

Bifoga fil från invånare i 1177 Vårdguidens e-tjänster

Mottagningar som väljer att använda funktionen bifoga fil från invånare, måste följa riktlinjer för journalföring av inkomna ärenden. 

  • Bifogade filer ska betraktas som arbetsmaterial och kasseras efter bedöming. 
  • Information som är av betydelse för vården ska sammanfattas i journalen. 
  • Fotografier som invånaren tagit på sig själv och skickat in får inte lagras i journalen eller i multimediaarkivet. 

Användarmanualer för Personalverktyget 1177 Vårdguidens e-tjänster

Aktuella driftstörningar

Till driftstörningar

Kontakt

Lokal support för verksamhet

För frågor och support om e-tjänster, kontakta i första hand lokal vårdsystem- eller e-tjänstesamordnare, länk till IT-support.

Regional förvaltning

Invånartjänster för e-hälsa, Digitaliseringsavdelningen, kontakt via mejl 1177etjanster@regionuppsala.