Tillfällig enkelbiljett under covid-19

När platsen runt föraren är avstängd går det inte att köpa biljett ombord på våra bussar. För kunder som inte kan använda appen finns en tillfällig enkelbiljett att köpa i förväg.

Enkelbiljett i biljettmaskinen

Du kan sälja vilande (ostartade) enkelbiljetter i biljettmaskinen. De kan användas inom 30 dagar från köpdatum och kunden fyller själv i datum och tid på biljetten i samband med resan. På biljetten står sista användningsdag och giltighetstid, som beror på antalet zoner.

De vilande enkelbiljetterna finns för alla fem UL-zoner och alla olika zon-kombinationer inom UL:s trafikområde.

När kunderna kan betala med reskassa ombord igen informerar vi dig om att sluta sälja dessa biljetter.

Här hittar du den nya biljetten

1. Klicka på "Enkelbiljetter vilande" på startsidan i biljettmaskinen.
  2. Sök destination eller välj biljett till den zon som kunden vill köpa.
  3. Välj vuxen eller ungdom samt antal biljetter.

Gröna biljetterna

Du får sälja de gröna biljetterna till den 30 juni 2021 och kunden får använda dem till och med den 31 juli 2021 (OBS! förlängt datum).

Kunden fyller själv i resdatum samt resans starttid på biljetten när den ska användas.

Pris ungdom: 17 kronor per zon.
Pris vuxen: 27 kronor per zon.

Zoner

Hur lång giltighetstid en biljett har beror på antalet zoner.

En zon: 75 minuter
Två zoner: 90 minuter
Tre eller fler zoner: 120 minuter.

Här finns en zonkarta (länk)

Återköp av gröna biljetter

Om du har kvar gröna biljetter den 30 juni 2021 kan vi köpa tillbaka dem.

Fyll i återköpsblanketten, skriv ut och skicka tillsammans med dina osålda biljetter. Brevet måste skickas rekommenderat, den kostnaden betalar vi tillbaka. Du kan också lämna in brevet i Region Uppsalas reception på Storgatan 27 i Uppsala.

Biljetterna plus blanketten skickas till:

Region Uppsala
Trafik och samhälle
UL Ombud
751 85 Uppsala

När vi tagit emot brevet skickar vi en kreditfaktura till er.

E-post: ombud@ul.se (bemannas på vardagar)
Telefon: UL Kundtjänst 0771-14 14 14 (alla dagar)