Kurser och fortbildning

För filmare

Att skriva dialog för film

Är du intresserad av att skriva filmmanus och har redan skrivit några? Då är detta är en kurs för dig som brinner för berättandet och är nyfiken på dialogskrivande.

Pitchkurs

Pitchkursen är ett talangprojekt som vänder sig till filmare i Örebro län, Sörmland och Uppland. Kursen är för dig med några filmer i bagaget. Du har kanske visat film på festival eller fått in en fot i branschen, men räknar dig inte som fullfjädrat proffs ännu. Eller så är du proffs, men känner att du behöver bättra på din presentationsteknik.

Spektra - för filmare

Spektra är ett talangprojekt som vänder sig till semiprofessionella filmare i Stockholm, Sörmland, Uppland, Västmanland och Örebro län. Spektra är för dig som har några filmer i bagaget, har visat film på festival eller fått in en fot i branschen, men är kanske inte fullfjädrat proffs ännu. 

C-film: nätverk för filmskapare i vår region

Inom nätverket C-film erbjuds kurser och fortbildning för filmare.

För författare

Litteraturcentrum

Region Uppsala stödjer Litteraturcentrum i Uppsala stad och län, som jobbar med att stärka litteraturens ställning i länet genom möten mellan professionella författare och en skrivande och läsande allmänhet.

Hitta på sidan