Att skriva dialog för film : 28/8-20

Är du intresserad av att skriva filmmanus och har redan skrivit några? Då är detta är en kurs för dig som brinner för berättandet och är nyfiken på dialogskrivande. Kursen är ett perfekt tillfälle för dig som vill fördjupa dina kunskaper och bli inspirerad till att utveckla och vässa dina manus. Oavsett ålder så är alla vuxna välkomna!

Kursledare

Charlotta Miller har en magister i filmmanus från Stockholm Dramatiska Högskola (f.d. DI). Till hennes senaste kortfilm Ice Ice Baby skrev hon manus och regisserade. Filmen tävlade på Göteborg Filmfestival och deltog i SVTs novellfilmsatsning.

Hon arbetar som dramaturg, undervisar i regi och manusutveckling samt utvecklar egna idéer, i både TV-serie och långfilmsformat.

Innehåll i kursen

Kursen kommer innehålla kunskaper i scenanalys och dialogutveckling. Genom skrivövningar kommer du få de rätta verktygen att vässa dina dialoger och ditt filmberättande. Kursen genomförs under en dag och kommer att vara en mix av teori, skrivövningar och högläsning.

OBS! Inför kursen ska du lämna in ett kortfilmsmanus eller en scen till en film du har skrivit, så att kursen hålls på rätt nivå för deltagarna.

Varmt välkomna!

När & var?

Dag: fredag den 28 augusti 2020

Tid: kl. 09.30-15.30

Plats: Regionens hus, Storgatan 27 i Uppsala. Maxantal: 10 personer. Först till kvarn!

Kostnad: 550 kr inkl. moms. Anmälan är bindande.

Anmälan

Anmäl dig till Louise Bown senast den 21 augusti (kontaktuppgifter filnns nedan).

Kursen arrangeras i samarbete med Film i Sörmland och Region Örebro län.

Louise Bown

Filmkonsulent