Pitchkurs 2020

Pitchkursen är ett talangprojekt som vänder sig till filmare i Örebro län, Sörmland och Uppland. Kursen är för dig med några filmer i bagaget. Du har kanske visat film på festival eller fått in en fot i branschen, men räknar dig inte som fullfjädrat proffs ännu. Eller så är du proffs, men känner att du behöver bättra på din presentationsteknik.

Om kursen 

Att pitcha är att på ett snabbt och konkret sätt presentera sin idé. Det kan handla om att hitta investerare i din produktion lika mycket som att hitta samarbetspartners och team.

Nästan lika nyttigt är pitchtekniken i skrivandet av din film. För ju mer du tänker i termer om att kunna konkretisera och presentera, desto mer medveten och klar över din egen idé blir du.

Kursen är en kortkurs om två tillfällen. Du söker till pitchen med en egen filmidé. Vid det första tillfället möter du och övriga deltagare en föreläsare som ger dig kunskap och specifika råd kring hur just din idé kan pitchas.
Därefter får du med dessa nya kunskaper slipa på din idé i några veckor innan du ställs inför en pitch-jury bestående av branschproffs.
Tidigare år har både SFI och SVT suttit i juryn.

Detta är dock ingen tävling med pengar i potten. Juryn ger konstruktiv kritik på din filmidé, men lovar alltså inte ut några pengar. Den skarpa pitchen är framförallt ett sätt att öva på din presentationsteknik.

Kostnad

Kursen är avgiftsfri, men deltagarna bekostar själv resa till de båda kursorterna.

Datum

2 september i Örebro
24 september i Eskilstuna

Anmälan

Varje län plockar ut sina egna deltagare. Anmäl dig därför nu till ditt närmaste filmresurscentrum (adress finns nedan).
Beskriv dig själv som filmare, och det filmprojekt du vill pitcha med.
Ditt projekt kan vara varsomhelst i processen mellan enkel idé/synopsis, halv- eller helfärdigt manus eller rent av i inspelningsfas. Det viktiga är att du har en idé att arbeta med under kursen.

Kontakt

Louise Bown

Filmkonsulent

Hitta på sidan