C-film

För filmskapare i vår region.

Vi erbjuder stöd, manusläsning, lån av teknik, råd och dåd till filmare i länet. Inom C-film är det tänkt att filmare nätverkar, presenterar idéer och får feedback och respons på pågående projekt.

Det kan även gälla fortbildning, en filmvisning, att få en testpublik eller helt enkelt att som filmare umgås med likasinnade. Kanske vid vissa tillfällen så kommer en inbjuden gäst.

Vid sammankomsterna så bjuder Kulturutveckling-Film på fika varför det är nödvändigt att vid varje träff anmäla sin närvaro.

 

Workshop - att filma mot green screen

Utifrån vår nyinköpta green screen kommer filmaren Gabriel Gumucio att ge en genomgång av ljussättning, kamerainställningar och tillämpningar. Hur använder du en Color Checker för att få rätt exponering och färger? Hur belyser du på rätt sätt? Vi belyser, filmar och tar in DaVinci och keyar ut.
Har man ljussatt korrekt så är det förbluffande enkelt! 

Vi träffas i vårt största rum här i Regionens hus, inte fler än 20 personer. Vid det här laget kan ni alla regler om social distansering i Coronatider, men vi provar att träffas på detta sätt i liten skala.
Anmäl dig i god tid så du garanteras fika. Välkommen!

En person i halvbild framför en grön vägg.

Dag: tisdag den 16 juni 2020
Tid: kl. 17.30-19.30
Plats: Regionens hus, Storgatan 27 i Uppsala
Maxantal: 20 personer. Först till kvarn gäller!
Anmäl dig till louise.bown@regionuppsala.se senast torsdag den 11 juni.

 

Kontakt

Louise Bown

Filmkonsulent