Tekniklista

Tekniklista

Panasonic Lumix DC-GH5
- objektiv 12-60

Lumix GH5 är en avancerad systemkamera med kraftfulla videoegenskaper med kompakt och smidig design. Kameran erbjuder 4K/60p/50p-videoinspelning med 6K Photo-funktion, en snabb DFD-autofokus och effektiv fem-axlig bildstabilsering. Ej tidsbegränsad 4K filmning i upp till 400Mbps.
Stänk-, smuts- och fryståligt kamerahus med dubbla minneskortsplatser och Bluetooth.
Mer om Panasonic Lumix DC-GH5

Canon EOS 600D HD-kamera (DSLR)
- objektiv Canon EF-S 18-55
- objektiv Canon EF-S 55-250

EOS 600D kombinerar enastående stillbildsfotografering med möjlighet att spela in video i Full HD (1080p). Med den helmanuella kontrollen i EOS 600D och valbar bildhastighet får du utlopp för din kreativitet. Du kan också spela in filmer i hög hastighet, 50/60 b/s med 720P, när det är mycket som händer samtidigt. Spela upp film och bilder i High Definition på en HDTV via HDMI-anslutning.
Mer om Canon EOS 600D 

Canon XA30 AVCHD-videokamera

XA30-videokameran är en kompakt och lättviktig modell som ger suverän bildkvalitet och möjlighet till inspelning i dubbla format. Det gör den utmärkt för skapande av alla typer av professionellt innehåll. Kameran har HD CMOS Pro-sensor med högre känslighet och förbättrad prestanda som ger dig skarpa bilder även i svagt ljus.

XA30 har Wide DR som gör att den kan uppnå 600% dynamiskt omfång för klarare bilder med hög kontrast och bibehållna detaljer i både skarpt belysta områden och skuggor vilket minimerar behovet av efterbehandling. Dessutom har kameran inställning för högdagerprioritet som ger filmen mer naturliga toner och fylligare färger, speciellt i områden med hög ljusstyrka.
Mer om Canon XA30

Sennheiser MKE 600 – riktmic, super njure

En riktad mikrofon som antingen kan phantom-matas eller drivas på batteri. MKE 600 fångar ljud från den riktning kameran pekas och dämpar effektivt omgivande buller från sidorna och bakifrån. Det omställbara "Low Cut"-filtret minimerar också vindbrus.
Mer om Sennheiser MKE600  

Sennheiser AVX-ME2 mygga + ficksändare + kameramottagare

AVX är ett digitalt trådlöst mikrofonsystem för filmare och videojournalister. Systemet är helt självkonfigurerande och redo att filma på några sekunder efter att du slagit på din utrustning vilket innebär inget manuellt letande efter frekvenser eller inställning av ingångsnivå från mygga eller mick. Levereras med den beprövade men lite enklare ME2-myggan.
Mer om Sennheiser AVX-ME2 mygga 

Zoom H6 Handy Recorder

Zoom H6 spelar in 6 kanaler samtidigt till 6 individuella spår eller stereomix med 6 nivå-mätare och 6 fysiska lättåtkomliga nivårattar. Spelar on på SD-kort (Max 128GB). Ljud i HD-kvalitet upp till 24bit/96kHz. WAV eller MP3.

Mikrofoner:
XYH-6 X  X/Y mikrofon
MSH-6 MS mikrofon
SGH-6 Shotgunmikrofon  
Mer om Zoom H6 

Zoom H4n Handy Recorder

De inbyggda X/Y-kondensatormikrofonerna är placerade så att den vänstra och den högra mikrofonen ligger i linje med varandra. Det finns även möjlighet till att vrida mikrofonenheterna så att det kan ställas till 90° till 120° vilket bidrar till att ytterligare mångsidighet.
Mer om Zoom H4n 

König & Meyer Mikrofonbom

Max längd 3,22 meter
Längd ihopfälld 0,95 meter.
Vikt 800 gram.

Videostativ Manfrotto och Benro 

DJI Ronin-MX Gimbal Stabilizer

Ronin-MX har en ny design och man har flyttat batteriet från baksidan till framsidan vilket resulterar i en avsevärt bättre balans. Stabiliteten är förstärkt med hjälp av en kamerabur som låser fast kameran på plats både upptill och nedtill. Motorerna är tysta så att du kan använda mikrofon på riggen utan att få med störande ljud i ditt videomaterial. Ronin-MX är mestadels byggd i magnesium vilket gör att den bara väger 2,77 kilo.
Ronin-MX kan rotera i 360° så att du kan få till riktigt kreativa vinklar. Du kan även tilta den i 90° rakt nedåt och i upp till 135°.
Mer om DJI Ronin-MX 

LED-belysning Aputure Amaran AL 528C

Videobelysning för ett kraftfullt och flimmerfritt ljus. Belysningen har steglös ställbar effekt med digital visning av såväl effekt som färgtemperatur (3200°K - 5500°K). Används med tillhörande laddningsbara batterier eller nätadapter.
Mer om Arman AL 528C

LED-belysning Aputure Amaran AL 198C

En professionell och kraftfull videobelysning, som avger ett 100% flimmerfritt ljus, med ställbar färgtemperatur (3200°K - 5500°K).
Fästes på kamera eller stativ. Kan drivas antingen med 6st AA-batterier eller tillhörande laddningsbart batteri.
Mer om Arman AL 198C 

Aputure LCD Monitor VS-3

7 tums LCD med hög upplösning, som kan anslutas till kameran för att visa dess LCD-skärm (LiveView) medan du filmar. VR-3 är utrustad med antireflexbehandlad skärm, med en betrakningsvinkel på 170 grader, både vertikalt och i sidled. Monteras med medföljande kulled med blixtfot så att du kan montera den i kamerans blixtsko eller på ett stativ.
Mer om Aputure LCD Monitor VS-3 

Mac Book Pro 15”

Utrustad med en Core i7 QuadCore processor och en snabb SSD. Tillsammans med en högupplöst retinaskärm med stort färgomfång, batteritid på upp till 10H. Final Cut Pro X10 finns installerat.
Mer om Mac Book Pro
Mer om Final Cut Pro X version 10 

GoPro Hero 4

Actionkamera med riktigt hög upplösning, 4K/25 och snabb bildhastighet på 1080/120p. Dessutom kan du fota 12 mp-bilder i upp till 25 bilder per sekund. Medföljande undervattenshus göra att du kan filma på 40 meters djup. Inbyggt WiFi och Bluetooth möjliggör att styra kameran via en iPhone eller iPad i appen ”GoPro”.

GoPro tillbehör:
- Headstrap + QuickClip: Huvudremmen är justerbar till att passa alla huvudstorlekar och kan bäras direkt på huvudet eller på en hjälm
- Jaws Flex Clamp: Låter dig montera kameran vid objekt med en tjocklek av 6-50mm.
- Suction Cup Mount: För montering på framrutan i bilen, på båtar, motorcyklar samt mycket mer.
Mer om GoPro Hero 4

Kontakt

Louise Bown

Filmkonsulent

Anna Hazard

Mediepedagog

Hitta på sidan